Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο κ. Παράσχου σε Μηχανιώνα, Επανομή και Μεσημέρι.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Νίκος Παράσχου (την Κυριακή 31-10-2010) συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και υποψηφίους του συνδυασμού “Κοινωνία των Πολιτών”  επισκέφτηκε το πρωί την Μηχανιώνα και την Επανομή και συνομίλησε με τους πολίτες, σε καφέ και καταστήματα εστίασης, μοιράζοντας παράλληλα το προεκλογικό υλικό και το πρόγραμμα του συνδυασμού του, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στο Μεσημέρι.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Νίκος Παράσχου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέπτυξε συγκεκριμένες δράσεις που θα αναληφθούν και θα δώσουν μετρήσιμα αποτελέσματα, αναφορικά με όλους τους τομείς τονίζοντας ότι «Στην πρόκληση του «Καλλικράτη» το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ» δίνει λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα του νέου Δήμου, δίνει ρεαλιστική αναπτυξιακή προοπτική και υπηρετεί τους δημότες δημιουργώντας τον απαραίτητο κοινωνικό θύλακα προστασίας, ειδικά για τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες. Ένα πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί και να δώσει λύσεις τόσο στα προβλήματα της καθημερινότητας του Δημότη, όσο και στα μεγάλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ακρίβεια, την ανεργία και την ανάπτυξη».
Ο κ. Παράσχου επικεντρώθηκε σε προβλήματα.....

Με δύναμη από το Αγγελοχώρι

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Αγγελοχωρίου έδωσε χθες το απόγευμα το «παρών» στην πολιτική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη. Παρά το κρύο αλλά και τους αγώνες μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη, οι πολίτες -άτομα όλων των ηλικιών- συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον χώρο του ΚΑΠΗ για να ακούσουν τον δήμαρχό τους, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, και να εκφράσουν την αμέριστη στήριξή τους στο πρόσωπό του για το έργο που αφήνει πίσω του στην περιοχή.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

"ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ": ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 12ο ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Διαβάστε την εφημερίδα πατώντας ΕΔΩ

1η ομιλία Αλεξανδρή στην Κερασιά


Αυλαία στις προεκλογικές ομιλίες αποτέλεσε η εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή, στην Κερασιά. Η πρώτη ομιλία του επικεφαλής της Ενωτικής Ανεξάρτητης Κίνησης «Θερμαϊκός για όλους» πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΚΑΠΗ και είχε πρωτοφανή παλμό από τους παριστάμενους, οι οποίοι συχνά τον διέκοπταν με τις επευφημίες τους.
Ο κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε στις θέσεις του συνδυασμού του για το νέο Καλλικρατικό δήμο και επεσήμανε πως «ο νέος δήμος Θερμαϊκού αποτελεί ένα τόπο με πολλά συγκριτικά

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Ακτιβιστή

DimoskopisiThermaikosΈληξε χθες η δημοσκόπηση με το ερώτημα "Ποιός θα είναι ο νέος Δήμαρχος Θερμαϊκού;". 

Τα αποτελέσματα απεικονίζονται στο διάγραμμα αριστερά.
Σύμφωνα με την δημοσκόπησή μας (φυσικά συμμετείχαν ψηφοφόροι του διαδικτύου - προφανώς όχι το όλον σώμα των ψηφοφόρων)  πρώτευσε σε προτιμήσεις ο κ.Παραδείσης με 399 ψήφους και ποσοστό 23,53%. Τα θεωρητικά φαβορί (Αλεξανδρής, Μαυρομάτης) κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση με 338 και 321 ψήφους  και ποσοστό 19,93 και 18,93 αντίστοιχα .

Ενθουσιαμός στην Κερασιά!

Με ένα ζεστό χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι πολίτες στο κατάμεστο ΚΑΠΗ Νέας Κερασιάς τον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη στην πρώτη πολιτική του ομιλία. Παρά το τσουχτερό κρύο οι κάτοικοι -άτομα όλων των ηλικιών- συγκεντρώθηκαν από τις 18.00 ενώ η ομιλία θα ξεκινούσε στις 19.00, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή τους στο έργο του αλλά και στις προτάσεις του για τον νέο διευρυμένο πλέον δήμο Θερμαϊκού.

Ο «Παραμυθόκοσμος» των κ. Μαυρομάτη και Αλεξανδρή

του Σπύρου Κουζινόπουλου, δημοσιογράφου-συγγραφέα, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό «Μπροστά Μαζί» στο Δήμο Θερμαϊκού

Το φαινόμενο των κούφιων προεκλογικών εξαγγελιών και των παραπλανητικών απολογισμών, δεν είναι κάποιο καινούριο φαινόμενο σ΄αυτές τις δημοτικές εκλογές.  Εμείς οι παλαιότεροι που παρακολουθούμε τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σχεδόν μισό αιώνα τώρα, έχουμε δει άπειρες τέτοιες περιπτώσεις σε όλες σχεδόν....

Συνάντηση με μέλη του συλλόγου «Γιγωνίς Άκρα»

Κοντά στους κατοίκους του οικισμού Όρμου Επανομής βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης. Σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τα μέλη του Συλλόγου «Γιγωνίς Άκρα» στην παραλία της Επανομής, ο κ. Μαυρομάτης άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής, ενημερώθηκε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπισή τους.
Η απουσία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, η βελτίωση καθαριότητας στους δρόμους, οι χώροι στάθμευσης, τα υψηλά δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και ύδρευσης είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Περιοδείες από τον κ. Παράσχου

Για το στόχο του να κτυπηθεί η ακρίβεια, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και καταστήματα, αλλά και για την προσπάθεια που θα καταβάλει η νέα δημοτική αρχή να στηρίξει τους δημότες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο  υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Νίκος Παράσχου στην κυριολεξία «οργώνει» ολόκληρη την περιοχή του νέου δήμου, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και υποψηφίους του συνδυασμού “Κοινωνία των Πολιτών” για να διανεμηθεί το προεκλογικό υλικό του συνδυασμού, αλλά και για να συζητήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές.
Έτσι την Παρασκευή το πρωί 29-10-2010 επισκέφτηκε την λαϊκή και εμπορική αγορά στους Ν. Επιβάτες, τα καφενεία,  τα ΚΑΠΗ, και τις ταβέρνες ολόκληρης της περιοχής του σημερινού Δήμου Θερμαϊκού.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφθηκε ....

"ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ": ΚΑΙ ΟΙ 99 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ 11ο ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό "ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ" του Απόστολου Οικονομίδη

Λίγα λόγια για τις εκλογές


Παρότι  ζω λίγα χρόνια στη Νέα Μηχανιώνα, αγάπησα αυτό τον τόπο και πίστεψα στις ανεξάντλητες δυνατότητες ανάπτυξης που έχει ο Δήμος Θερμαϊκού. Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ, κατεβαίνοντας στις εκλογές με τον υποψήφιο δήμαρχο Απόστολο Οικονομίδη,  για να προσφέρω στο νέο Δήμο τις γνώσεις, την εμπειρία, τις γνωριμίες, την αγωνιστικότητα, μα πάνω απ΄ όλα,  την αγάπη μου για τον τόπο, τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.  Αν οι πολίτες με εμπιστευθούν, θα μπορέσω να δώσω μαζί τους τον καλό αγώνα που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος. Γιατί μαζί μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε και αξίζουμε, το μέλλον που επιθυμούμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.


Βιογραφικό σημείωμα

Δήμος Θερμαϊκού: Κατάλληλο το νερό...... από επικοινωνία πώς πάμε;

ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ πότε; (και την διακίνησε μέσω νεαρών αφισοκολλητών χθες και μέσω site υποψηφίου δημοτικού συμβούλου σήμερα - επιλεκτικά;)Ευχαριστούμε τον Κώστα Καλαμίδα για το forward στον Ακτιβιστή.
Να σημειώσουμε ότι ούτε στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν έχει αναρτηθεί!!!!!
Φανταζόμαστε ότι θα βγήκαν με τις ντουντούκες προκειμένου να ενημερώσουν τους άτυχους Περαιώτες που κάθε δυο βδομάδες ανακαλύπτουν σκουλήκια στο δίκτυο ύδρευσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.  
Σας ενημερώνουμε οτι μετά απο τους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους το νερό του Τ.Δ. Περαίας είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόση, μαγείρεμα και οποιαδήποτε άλλη χρήση. 
Εκ της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ο κ. Παραδείσης στους Ν. Επιβάτες

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» κ.Παραδείση Γρηγόρη στoυς Ν.Επιβάτες.Στην ομιλία του ο κ.Παραδείσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια νέα αρχή για το Δήμο Θερμαϊκού και ζήτησε τη συμμετοχή όλων των δημοτών στο νέο αυτό ξεκίνημα.

Ερωτηματικά για το νερό και την λειτουργία της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού

Μετά την χθεσινοβραδινή  έντονη κακοκαιρία, η σημερινή μέρα βρήκε τον Θερμαϊκό με αρκετά προβλήματα, πεσμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι κλπ. Μέχρι πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του Ακτιβιστή δεν είχε καταστεί δυνατό να επικοινωνήσουν φορείς που σχετίζονται με την διαχείριση της κατάστασης. Μάλλον ο Δήμαρχος πρέπει να λείπει.
Από την άλλη όμως πληροφορηθήκαμε από το δημοτικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Μήλιο, ότι συναντήθηκε με νεαρό (που και υπάλληλος του Δήμου δεν είναι, ούτε καμία σχέση με τη ΔΕΥΑΘ έχει) που αφισοκολλούσε (πως είναι δυνατόν μ' αυτή τη βροχή) ανακοίνωση της ΔΕΥΑΘ.
Η ανακοίνωση πληροφορούσε τους κατοίκους πως το νερό της Περαίας είναι πλέον κατάλληλο για χρήση.
Παραξενευόμαστε γιατί δεν λάβαμε κανένα δελτίο τύπου από τους αρμοδίους και ούτε καμία άλλη ανακοίνωση έγινε (εξ όσων γνωρίζουμε). Αλλά ούτε καν η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου έχει αφαιρέσει την ανακοίνωση της 21ης Οκτωβρίου με την οποία καλούσε τους δημότες

Riviera και Παραμυθόκοσμος. Ας συζητήσουμε!

riviera1Υπάρχουν δύο τοπικά γεγονότα αυτής της εβδομάδας που θεωρώ πως έχουν επισκιάσει οποιαδήποτε ειδησεογραφία σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στο Δήμο Θερμαϊκού.
Πρόκειται για δύο περιπτώσεις (σίγουρα διαφορετικές μεταξύ τους), που νομίζω πως πρέπει να αποτελέσουν αφορμή να κάνουμε σαν τοπική κοινωνία την ενδοσκόπησή μας. Να ψάξουμε να βρούμε, έστω κι αν πρέπει να ανοίξουμε κουβέντα με τους κρυμμένους μας εαυτούς, τις αιτίες  στις οποίες οφείλονται τα περιστατικά της εβδομάδας.
Το πρώτο είναι ο εμπρησμός του beach bar Riviera.
Riviera_burned300pxΑν και κάτοικος γειτονικής της Riviera περιοχής και κολυμβητής στις παραλίες του δήμου μας , δεν γνώριζα την ύπαρξή του παρότι λειτουργεί από το 2007.  Το επισκέφθηκα ένα ζεστό Αυγουστιάτικο δειλινό του φετινού καλοκαιριού, όταν ήδη είχαν ξεσπάσει οι προεκλογικές διαμάχες και οι φήμες μιλούσαν για ένα beach bar που λειτουργούσε....

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ίσως η καλύτερη προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Παρακολούθησα  την  πολυπληθέστερη από τις συγκεντρώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων (τουλάχιστον μέχρι σήμερα). Εκτός όμως από το πλήθος υπήρξε και ενθουσιασμός και άφθονο χειροκρότημα και για τους δύο οικοδεσπότες: Τον Τάκη τον Μήλιο και τον Φώτη τον Ρεγγά. Υποψήφιους με το ψηφοδέλτιο "ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ". Παρών φυσικά και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης που έπλεξε το εγκώμιο και των δυο τους, ανέλυσε....

Από την σελίδα του κ. Καπλάνη στο fb, αναδημοσιεύουμε......

γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να δοθούν απαντήσεις:

ΘΕΜΑ : Παλίρροια

Όπως είναι γνωστό μετά την αποβολή του κ. Τζανή από το δημοτικό αναψυκτήριο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, ο Δήμος του κατέσχεσε τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονταν εντός του καταστήματος. Επειδή ο πρώτος νέος χρήστης ήταν η Δημοτική Επιχείρηση, η οποία ζημίωσε το Δήμο με το ποσό του 1 εκ. ευρώ,
ΕΡΩΤΑΣΘΕ:
Τα περιουσιακά στοιχεία, για τη φύλαξη των οποίων είναι υπεύθυνος ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, εάν υπάρχουν, που βρίσκονται; Εάν έχουν εκποιηθεί, με ποια διαδικασία και ποιο ήταν το αποτέλεσμα ;
Ο ΕΡΩΤΩΝ

ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Η απάντηση που πήρα προφορικά από την κ. Αντιδήμαρχο Οικονομικών ήταν:

Εγκαινιάστηκε το 2ο ΓΕΛ

Το 2ο Γενικό Λύκειο Θερμαϊκού εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής.
Παρουσία δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων και μαθητών, ο Δήμαρχος έκοψε τη λευκή κορδέλα με τη βοήθεια του τέως Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και νυν Χαλκιδικής, Θεόδουλου Ταπανίδη.

"ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ": ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 10ο ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ο κ. Παραδείσης στην Κερασιά και Αγγελοχώρι

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 7:00μ.μ και την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 7 :30μ.μ, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» και υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Θερμαϊκού κ.Παραδείσης Γρηγόρης, πραγματοποίησε ομιλίες στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κερασιάς και Αγγελοχωρίου αντίστοιχα.
Ο κ.Παραδείσης τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στον νέο Δήμο Θερμαϊκού και ζήτησε τη συμμετοχή όλων των δημοτών στο νέο αυτό ξεκίνημα.
Ο κόσμος που παρευρέθη στις συγκεντρώσεις συμμετείχε σε διάλογο με τον κ.Παραδείση και εξέφρασε τους προβληματισμούς του , οι οποίοι και απαντήθηκαν.



Σήμερα 27 Οκτωβρίου και ώρα 7:00μ.μ ο υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Θερμαϊκού και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ν.Επιβατών στο καφέ «ΣΤΡΕΝΤΟ».
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει….

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ " Είστε ευχαριστημένοι απο το ΕΡΓΟ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ μας ?? "

Από το peraia.gr




Πρόγραμμα ανοιχτών προεκλογικών συγκεντρώσεων

Με την ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσημερίου, σήμερα στις 19.30΄, ανοίγει η αυλαία των κεντρικών ομιλιών του υποψηφίου Δημάρχου Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή.


Ο κ. Αλεξανδρής θα ενημερώσει τους φίλους της Ενωτικής Ανεξάρτητης Κίνησης «Θερμαϊκός για όλους» για το πρόγραμμα του συνδιασμού του και τα έως σήμερα πεπραγμένα του Δήμου Θερμαϊκού, μέσα από τα οποία προκύπτουν εγγυήσεις για τη διαχείριση των νέων δεδομένων του διευρυμένου δήμου.

Γιάννης Μαυρομάτης: Στο πλευρό του ΠΑΟΝΕ

Κοντά στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Παναθλητικού Αναμορφωτικού Ομίλου Νέων Επιβατών (ΠΑΟΝΕ), ενός από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία της περιοχής,βρίσκεται ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.


Ο κ. Μαυρομάτης επισκέφτηκε χθες το απόγευμα το γήπεδο στην οδό Ξενίου Διός στο δημοτικό διαμέρισμα της Περαίας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των ομάδων. Συνομίλησε με τα παιδιά, τους γονείς αλλά και τα μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΝΕ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Δημήτρης Κρυσταλλίδης, η οικονομική ενίσχυση του ΠΑΟΝΕ από τη σημερινή δημοτική αρχή Θερμαϊκού είναι σχεδόν ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα ο Όμιλος να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τα 120 μέλη του να αναγκάζονται ....

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου για την παρουσίαση Δ.Τσιαουσίδη-Γ.Καριώτη.

Αψηφώντας τον βροχερό καιρό αθρόα ήταν η προσέλευση των δημοτών του Θερμαϊκού στο κάλεσμα-εκδήλωση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ» κ.κ.Δημήτρη Τσιαουσίδη και Γιώργου Καριώτη,οι οποίοι παρουσίασαν τις σκέψεις τους για το νέο δήμο Θερμαϊκού την Δευτέρα 25/10/2010 στο ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ» της Περαίας.
Την εν λόγω εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού και επικεφαλής της «Κοινωνίας των Πολιτών» Νίκος Παράσχου, υποψήφιοι του εν λόγω συνδυασμού, αλλά και υποψήφιοι αντίπαλων συνδυασμών, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Κεντρική Μακεδονία.

Μπερδέματα μετά τη συνέντευξη

του Σπύρου Κουζινόπουλου

Πολύ με μπέρδεψε, είναι αλήθεια, αυτή η διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού μας Γιώργου Παπανδρέου. Έτσι που μας τα έλεγε, συλλογίστηκα πως αν δεν εκλεγούν οι 
 εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, έρχεται η καταστροφή και η οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Για να είμαι ειλικρινής, εγώ είχα αποφασίσει εδώ και καιρό, να «μαυρίσω» τον νυν δήμαρχο Μηχανιώνας και υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη για πολλούς λόγους: Για το ότι με τα καμώματά του δίχασε την κοινωνία της ....
Συνδημότισσα και συνδημότη,
η αντίστροφη μέτρηση για την 7η Νοεμβρίου άρχισε . Παραμερίζοντας οποιαδήποτε προσωπική πικρία ή δυσαρέσκια που διακαιολογημένα ή αδικαιολόγητα μπορεί να έχουμε ,πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν σε αυτή την εκλογική  διαδικασία. Γιατί αυτή η διαδικασία αφορά τη δική μας καθημερινότητα , γατί αφορά την τύχη του τόπου που ζούμε.
Όλοι έχουν καλές προθέσεις και διαθέσεις , το θέμα είναι ποιός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την ανάπτυξη αυτού του τόπου και κατά συνέπεια την ποιότητα της ζωής μας.
Το καλό αποτέλεσμα προυποθέτει ομαδικότητα, φαντασία, καινοτομία, πάθος και αυτό δεν αφορά έναν αλλά όλους.

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ του beach bar Riviera!

Riviera_logo500pxΓια όσους δεν γνωρίζουν αναφέρω ότι στις 23 Οκτωβρίου στις 5.30   τα ξημερώματα στον δήμο Ν. Μηχανιώνας, άγνωστοι έκαψαν ολοσχερώς το εν λόγω κατάστημα χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες εύφλεκτου υγρού. Τρία οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν αμέσως στο σημείο και όμως δεν μπόρεσαν να σώσουν απολύτως τίποτα! Το οίκημα, όλος ο εξοπλισμός (τραπεζοκαθίσματα, ψυγεία, μηχανήματα παραγωγής καφέ κά.) όπως και οι τριγύρω ξύλινες κατασκευές καταστράφηκαν τελείως με τη ζημιά να ξεπερνάει τις 100.000 Ευρώ.

Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΥΣ όπως αυτή:
Riviera_burned300px

με κατακυριεύουν αλλά πιο πολύ με βασανίζει ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ.

ΓΙΑΤΙ να στραφεί κάποιος εναντίον μου; Δεν πείραξα κανέναν, δεν έκλεψα και προπαντός ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ τίποτα. Ό, τι έφτιαξα το δημιούργησα με πολύ κόπο, προσωπική εργασία και δικά μου έξοδα.

Παρουσίαση θέσεων από κκ Τσιαουσίδη και Καριώτη

Σε μια πετυχημένη από πλευράς προσέλευσης ακροατών, πραγματοποίησαν  την παρουσίαση των θέσεων και απόψεών τους οι δύο φίλοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Κοινωνία των Πολιτών, οι κκ  Τσιαουσίδης Δημήτρης και Καριώτης Γιώργος.Η αίθουσα του Ξενία στην Περαία ήταν σχεδόν γεμάτη, και μετά τη λιγόλογη και αισιόδοξη (σχετικά με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα) αρχική εισήγηση του αρχηγού του συνδυασμού κ. Παράσχου, τον λόγο πήραν οι δύο υποψήφιοι που με χαλαρό και ευχάριστο τρόπο ανέλυσαν

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Εικόνα από το νερό της Περαίας στις 19/10

Από αναγνώστη του Ακτιβιστή πληροφορηθήκαμε για βίντεο που δείχνει τα φοβερά σκουλήκια στο νερό του δικτύου της Περαίας. Δείτε το βίντεο:
Είναι αληθής η εικόνα κ. Αλεξανδρή ή κάποιος κακοήθης θέλει να βλάψει την εικόνα της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΘ;
Πάντως έξι μέρες από την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΘ (ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣ ΠΟΣΗ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ και πάλι το νερό σε περιοχές της Περαίας) δεν έχουμε κανένα νεώτερο για την κατάσταση του δικτύου.
Μήπως θα πρέπει να ενημερώσετε τους δημότες;

Θεμελίωση Πολιτιστικού Κέντρου

«Η δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου είναι για εμάς η έμπρακτη υλοποίηση του οράματός μας για την ανάπτυξη του πολιτισμού και των τεχνών από τους απογόνους των προσφύγων, αλλά και από τους νέους κατοίκους που τιμούν την περιοχή μας με το να ζουν και να δραστηριοποιούνται σε αυτή!

Νιώθω υπερηφάνεια, αλλά και ευθύνη αφού έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας ένα έργο με πολύ μεγάλη  συνολική επένδυση. Όμως, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η επένδυση ψυχής πολλών πρώην κοινοταρχών της Περαίας σε υποδομές ζωής, που σήμερα εμείς και τα παιδιά μας χαιρόμαστε».
Αυτά επεσήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης του Πολιτιστικού Κέντρου σήμερα το πρωί.
Το σπίτι του πολιτισμού κατασκευάζεται στη συμβολή των οδών Αμπελοκήπων και Ιωνίας στην Περαία.
Πρόκειται για ένα κτίσμα 1440 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Το Πολιτιστικό Κέντρο θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 2400 τ.μ.
Στο υπόγειο, 490 τ.μ., θα υπάρχουν αποθήκες και βοηθητικοί χώροι. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το θέατρο, το εντευκτήριο, οι χώροι αναμονής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών θα βρίσκονται στο ισόγειο με συνολικό εμβαδόν 490 τ.μ., ενώ στον όροφο και σε χώρο 460 τ.μ. θα βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης, οι χώροι καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων (γλυπτική, ζωγραφική), οι αίθουσες μαθημάτων χορού και μουσικής και η βιβλιοθήκη. 

Ο κ. Παραδείσης στις 7 μμ στην Κερασιά

Σήμερα, 25 Οκτωβρίου και ώρα 7:00μ.μ , ο υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Θερμαϊκού και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» κ.Παραδείσης Γρηγόρης θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό καφενείο του Δημοτικού Διαμερίσματος της Κερασιάς.

Εγκαίνια 2ου ΓΕΛ Θερμαϊκού

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του 2ου Γενικού Λυκείου του Δήμου Θερμαϊκού πρόκειται να τελεστούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 09.00΄στην Άνω Περαία (παραπλεύρως του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου).

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου, στο ισόγειο του κτιρίου  βρίσκονται έξι αίθουσες διδασκαλίας, ενώ στο επίπεδο μεταξύ πρώτου ορόφου και ισογείου βρίσκονται ακόμη εφτά αίθουσες διδασκαλίας, ένα κυλικείο, τα γραφεία καθηγητών και  μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου  στεγάζεται η αίθουσα του  εργαστηρίου πληροφορικής, η αίθουσα ξένων γλωσσών, η αίθουσα μαθημάτων επιλογής, το εργαστήριο φυσικών  επιστημών, η βιβλιοθήκη και το εργαστήριο τεχνολογίας. Να σημειωθεί πως ...

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ: Στη Λαϊκή αγορά Περαίας

Την Λαϊκή αγορά της Περαίας επισκέφτηκε (σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου) ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού και επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ» Νίκος Παράσχου.
Ο κ. Παράσχου συνοδευόμενος από στελέχη και υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης, έφτασε στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς, ενώ μοιράζοντας το φυλλάδιό του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και ν’ ανταλλάξει απόψεις τόσο με πολλούς δημότες της περιοχής, όσο και με  εμπόρους της συμπαθούς τάξης του κλάδου των εργαζομένων στις Λαϊκές Αγορές.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η γενικότερη δυστοκία της αγοράς στο σύνολό της που έχει οδηγήσει και τον δικό τους κλάδο σε μαρασμό, όπως άλλωστε κάποιοι ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ στις συζητήσεις με δημότες αναδείχτηκαν τα προβλήματα της περιοχής.
Ο κ. Παράσχου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με οικεία σε αυτόν πρόσωπα που του ευχήθηκαν «καλή επιτυχία», ενώ δεν έλειψαν  και τα «πειράγματα» για τις δημοτικές εκλογές, κάτι που έδωσε ένα ξεχωριστό «χρώμα» στην επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου κ. Παράσχου στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς. 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ: Επίσκεψη στην Επανομή και Μεσημέρι

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται οι περιοδείες του Υποψηφίου Δημάρχου Θερμαϊκού Νίκου Παράσχου σε όλα τα δημοτικά Διαμερίσματα των σημερινών Δήμων Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας. 
Το πρωί της Κυριακής 24-10-2010 ο Νίκος Παράσχου συνοδευόμενος από υποψηφίους του Συνδυασμού του «ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ» επισκέφτηκε καταστήματα και γειτονιές της Επανομής και του Μεσημερίου και συζήτησε με τους κατοίκους.
Η γενικότερη αποδοχή και το θετικό κλίμα που εισπράττει ο συνδυασμός κάνουν τον υποψήφιο Δήμαρχο να αισθάνεται αισιόδοξος και βέβαιος για την τελική επιτυχία  ....

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ: Συνάντηση με τους υποψηφίους του συνδυασμού του

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού και επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ» Νίκος Παράσχου  πραγματοποίησε συνάντηση με τους υποψηφίους του συνδυασμού του.
Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση οργανωτικών λεπτομερειών καθώς και η επικαιροποίηση των βασικών προεκλογικών κατευθύνσεων του συνδυασμού. «Μας ενώνει η κοινή μας αγάπη, το άσβεστο ενδιαφέρον για την ευημερία του τόπου μας, και απευθύνομαι κυρίως στους νέους σε ηλικία υποψηφίους, εκείνους που επέλεξαν έναν δρόμο δύσκολο και έναν αγώνα τόσο υψηλό. Το όπλο μας απέναντι στον καιροσκοπισμό είναι η ποιότητα, το ήθος, το κοινωνικό ενδιαφέρον, η κοινωνική καταξίωση», ενώ επέστησε την προσοχή .....

Ανοιχτή συζήτηση του Απ. Οικονομίδη με τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού

Σε όλα τα θέματα, που τέθηκαν από κατοίκους της Περαίας, της Αγίας Τριάδας και των   Νέων Επιβατών, όπως η ποιότητα του νερού της περιοχής, η κατάσταση των δρόμων και το κυκλοφιακό, απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Απόστολος Οικονομίδης σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 24 Οκτωβρίου, στο κοινοτικό κατάστημα Ν. Επιβατών.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο κ. Οικονομίδης παρουσίασε τις προτεραιότητες της παράταξής του «Μπροστά Μαζί» και τα κύρια σημεία του προγράμματός της, τονίζοντας ιδιαίτερα την σημασία της αρμονικής συνένωσης των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων από Περαία μέχρι Μεσημέρι, καθώς και την βαρύτητα, που δίνει ο συνδυασμός του στην ταχύτερη οργάνωση και στελέχωση των υπηρεσιών του νέου δήμου Θερμαϊκού.

Απάντηση προς κρυπτόμενους λασπολόγους

Του Σπύρου Κουζινόπουλου, δημοσιογράφου-συγγραφέα, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί»

«Πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει», δίδασκε ο υπουργός Προπαγάνδας και Διαφωτισμού του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς.  Τον μιμείται ο εντεταλμένος κονδυλοφόρος με το ψευδώνυμο «Αριστείδης Δικαίου (οι τυφλοπόντικες της διαβολής δρουν στο σκοτάδι και όχι στο φως της μέρας, ψευδώνυμα και όχι με τα στοιχεία τους), για να εξαπολύσει μία νέα  επίθεση καταρχάς εναντίον μου και κυρίως, κατά του υποψηφίου δημάρχου Απόστολου Οικονομίδη. Αποκαλύπτοντας με τον τρόπο γραφής και τον εντολέα του. Ποιος είναι αυτός; Ε, καλά τον ξέρουμε πια όλοι. Κάνει… μπαμ.
Την προηγούμενη φορά, βρήκε ως αφορμή την αριστερή μου προέλευση και την 45ετή δημοσιογραφική και κοινωνική μου διαδρομή. Τώρα, προσπαθεί να πλήξει....

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Aσυναρτησίες ή …….πανικός?

Ο μπαγάσας ενόχλησε γιατί χρησιμοποίησε ψευδώνυμο? Δανείστηκε μια πρακτική τόσο προσφιλή στον δημοσιογραφικό κόσμο και όχι μόνο και απευθύνθηκε με αυτό σε έναν δημοσιογράφο (κ.Κουζινόπουλο) ο οποίος στα έντυπα που δούλεψε, κατά καιρούς, κάλυψε αμέτρητες φορές ανυπόγραφα άρθρα και μάλιστα απαντητικά σε δημοσιεύματα , αλλά τότε προφανώς πρέσβευε άλλη δεοντολογία.
Είναι αλήθεια ότι περίμενα, μιας και εμφανίζεται ως σύγχρονος Γκαιμπελ-όγος, να σταθεί στο «τι λέγεται»  και όχι στο «ποιος»  το λέει.
Στην επιστολή μου είχα προτείνει να ψάξει και κατόπιν να απαντήσει και μάλιστα εμμέσως  έδειχνα πού μπορούσε να ψάξει, αλλά θεώρησε καλό να απαντήσει μόνο σε ό,τι τον αφορούσε και τα άλλα τα προσπέρασε χαρακτηρίζοντάς τα … «ασυναρτησίες». Για να τα δούμε:
Ασυναρτησία Πρώτη
Για την υπεξαίρεση επικαλέστηκα  την ενημέρωση του Δημάρχου Οικονομίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο . Αν θεωρεί ασυναρτησίες την ενημέρωση του δημάρχου στους Δημοτικούς Συμβούλους, τότε προφανώς  έχει να κάνει με νέα ήθη και ηθική που θα φέρουν στο Δημ. Συμβούλιο αν εκλεγούν. Πάντως επί ένα χρόνο το Δ.Σ. διαγράφει χρεωστικούς καταλόγους συνολικά και ατομικά. Μήπως για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την υπεξαίρεση? Σας παραπέμπω στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ασυναρτησία Δεύτερη

"ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ": ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 9ο ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» στην Παραλία της Περαίας

Σήμερα το πρωί, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» κ.Παραδείσης Γρηγόρης, μαζί με επιτελείο των υποψηφίων περιόδευσε στην Παραλία της Περαίας συζητώντας με τους δημότες.Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και ενθουσιώδης από την πλευρά των δημοτών καθώς ο συνδυασμός του κ.Παραδείση αποτελεί την μοναδική ανεξάρτητη και ελπιδοφόρα πρόταση για τον Δήμο του Θερμαϊκού κάτι που οι δημότες αναγνωρίζουν και το εκφράζουν.

«ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Περαία

Κανένα νέο από την ΔΕΥΑΘ; Πότε θα αποκατασταθεί η καταλληλότητα του νερού στην Περαία;

Από αναγνώστες του Ακτιβιστή, καθημερινά δεχόμαστε τις διαμαρτυρίες τους για την ακαταλληλότητα του νερού της Περαίας. Σας μεταφέρουμε ένα σημερινό σχόλιο:


"Όγδοη(8) ημέρα παρέα στην Περαία με κόκκινα, μικρούλικα, ολοζώντανα, συμπαθητικά σκουληκάκια.
Ευχαριστούμε τη ΔΕΥΑΘ για τα χαριτωμένα κατοικίδια που μας προσφέρει εντελώς δωρεάν!"
Κώστας

ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ !!!!!

Τελικά κατάφεραν 15 μέρες πριν τις εκλογές να δώσουν στην κυκλοφορία την οδό Αμπελοκήπων.
Η διευθέτηση του ρέματος της Περαίας ολοκληρώθηκε επιτυχώς, μετά από πολύμηνη εργασία.
Η είσοδος της Περαίας επιτέλους άνοιξε.
Δικαίως ανακράζουν οι κάτοικοι: "Το γιοφύρι της Άρτας τέλειωσε. Γιούπι!!!!