Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι: Κρίσεις και γκρίνιες

Αφού είχαν ήδη διαρρεύσει τα ονόματα των αντιδημάρχων, και δημιούργησαν παράπονα και τριβές στην πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου, ο Δήμαρχος αποβλέποντας στον περιορισμό των αντιδράσεων, ανακοίνωσε - δημοσιοποίησε (μέσω της "Περαίας" του κ. Λαζαρίδη - είναι πλέον το επίσημο όργανο του Δημάρχου; σε αντικατάσταση της Θέας;) τους νέους Αντιδημάρχους. Που θα είναι οι:
antidimarxoi
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝΚώστας Κούτουκας
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣΓιάννης Βογιατζής
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΓώργος Λαζαρίδης
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΓιάννης Βασιλειάδης
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΚώστας Βογιατζής
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥΚυριάκος Στεφανίδης
Βέβαια μια γκρίνια περιορίστηκε (ανακοινωμένα ονόματα σημαίνει οριστικοποιημένα) αλλά μια άλλη ξεκίνησε.
Και τι δεν μας μεταφέρθηκε από δυσαρεστημένους συμβούλους....

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Με αφορμή τη ΘΕΑ: Όταν οι μάσκες πέφτουν, αγκάθια ξεφυτρώνουν και σενάρια δείχνουν να επαληθεύονται.

59472_web300pxΔυστυχώς δεν μπορούμε να περάσουμε ασχολίαστα τα τελευταία γεγονότα που έχουν να κάνουν με επιδιώξεις, φιλοδοξίες και διενέξεις μεταξύ - μέχρι πρότινος - συνεργατών, ομοιδεατών και όπως αποδεικνύεται άσπονδων "φίλων".
Περιμέναμε πως θα πρυτάνευαν, μετά την - έστω και την όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακή - επικράτηση του κ. Αλεξανδρή σκέψεις που θα φρόντιζαν να ενοποιήσουν, τουλάχιστον τον πολιτικό του χώρο. Δεν πιστεύουμε τα περί φιλίας με τους δημότες και τις επιθυμητές συνεργασίες με τη μειοψηφία, με τις οποίες θέλησε να μας παραμυθιάσει  τη μέρα ορκωμοσίας ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος. Ίσως επειδή είμαστε υποψιασμένοι ή ακόμη και καχύποπτοι. Αλλά περιμέναμε ότι θα μπορούσε ο  έντιμος  να μπορέσει να αναδειχθεί σε παράγοντα ομόνοιας της δεξιάς δημοτικής ομάδας και των συνοδοιπόρων της.
Αντ' αυτού όμως από τον μπαξέ της πλειοψηφίας ξεφυτρώνουν αγκάθια, αντί για λουλούδια.
Η απόρριψη του Ροδάκογλου - Αυτή την "ΘΕΑ" ποιός θα την πάρει;
Ποιος το περίμενε ότι έμελλε να χωρίσουν,  μ' αυτόν το τρόπο, οι δρόμοι αφεντικού και υπαλλήλου; Και μάλιστα ο εργαζόμενος....

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ: Χρόνια Πολλά - Καλή χρονιά!!

Epanomi27122010bΑυτό ήταν το μήνυμα που πέρασε σε μια συνεδρίαση που μάλλον άργησε να γίνει και ίσως και να μην έγινε.
Κι αυτό γιατί ο χρόνος που έγινε κατορθωτό να εισάγει προς συζήτηση, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γεροβασιλείου, τις αντιρρήσεις του για το τρόπο άσκησης της διοίκησης  και τις συγκεκριμένες καταγγελίες για την αδιαφάνεια και το μαγείρεμα ως προς τις προσλήψεις κάποιων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, μάλλον δεν ήταν ο κατάλληλος.
Με αποτέλεσμα και απολογισμός του Δημάρχου να μην γίνει - απλώς δόθηκαν τα οικονομικά στοιχεία που μιλούν για συνολικό χρέος ....

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Διαχωρίζει τη θέση του, αποκαλύπτει αδιαφάνεια και καταγγέλει "καρεκλοκένταυρους" και "παραμάγαζα" ο κ. Γεροβασιλείου

gerovasileiouΕίχαμε ενημερώσει για την συνεδρίαση που κάλεσε για την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 7 μμ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Επανομής, κ. Γεροβασιλείου (ΕΔΩ). Πληροφορούσαμε τότε πως δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του Δημάρχου Οικονομίδη , και ότι μάλιστα έγινε  εν αγνοία.
Σήμερα δημοσιεύουμε και την επιστολή του κ. Γεροβασιλείου, αλλά και διευκρινήσεις και καταγγελίες που αποδίδει μ' αυτήν, μιλώντας για αδιαφανείς λειτουργίες, αναιτιολόγητες (και άγνωστες αναθέσεις στον ίδιο) συμβάσεις έργων, καρεκλοκένταυρους, παραμάγαζα και εντιμότητες (με εισαγωγικά).
Παραθέτουμε και την επιστολή προς τους 17 Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και την διευκρινιστική θέση του με την οποία δικαιολογεί και στηρίζει την  ενέργειά του:

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυμα Δημάρχου για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.

Αγαπητοί συνδημότες, συνδημότισσες,

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα.
Τα σπίτια και οι αυλές μας δεν είναι εορταστικά στολισμένα όπως άλλες χρονιές, η κινητικότητα της αγοράς είναι μειωμένη, οι καρδιές μας είναι σφιγμένες, καθώς τα προβλήματα της ζωής πολλαπλασιάζονται από την φτώχεια, την ανεργία, την αδικία…
Και όμως, φέτος τα Χριστούγεννα ας κάνουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά τη δική του, μεγαλύτερη, προσπάθεια να διώξουμε, όσο μπορούμε, τη θλίψη, το σύννεφο, που κρύβει από τα μάτια μας τον ελεύθερο ορίζοντα.
Τούτες τις γιορτές ας προσευχηθούμε δυνατά για ....

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Εγκαίνια κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου «Αινείας»

190520101518Εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το νέο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Νέας Μηχανιώνας «Αινείας».
Πρόκειται για το δεύτερο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, το οποίο ενισχύει την αθλητική υποδομή του δήμου Μηχανιώνας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 893.000 ευρώ και η κατασκευή του ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσουν ο Δήμαρχος Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης και η Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαρία Λιονή.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η χθεσινή ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου (βίντεο)

orkomosia300pxΣε μια εθιμοτυπική και εναρκτήρια δημόσια πρώτη συγκέντρωση των εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων της νέας Δημοτικής αρχής του Θερμαϊκού πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία  τους, στην κατάμεστη από δημότες αίθουσα του ξενοδοχείου Ξενία. (Δείτε το βίντεο που ακολουθεί)
Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος (όπως και οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας)  έκανε έκκληση για ενότητα, επικαλούμενος και την δύσκολη οικονομική συγκυρία, και κάλεσε για εποικοδομητική στάση και δημιουργική αντιπολίτευση.  Προσκάλεσε όλους τους συμβούλους ....

Βίντεο από την Χριστουγεννιάτικη γιορτή της "ΑΓΑΠΗΣ"












Διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Περαίας  "ΑΓΑΠΗ".
Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση.
Όπως άλλωστε γίνεται με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, όπως μπορούμε να δούμε στο συνοδευτικό βίντεο του κ. Νικολαΐδη (πολύτιμου συνεργάτη του Ακτιβιστή).
Στο τέλος μοιράστηκαν γλυκά σε όλους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Περαίας.
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:
  • Παιδική χορωδία Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης Δ. Μηχανιώνας
  • Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Θερμαϊκού
  • Νέα Ευρωπαϊκή χορωδία Συλλόγου Γυναικών «ΑΓΑΠΗ» Περαίας
  • Παιδική χορωδία Πυθαγορείου Ωδείου Θερμαϊκού
  • Χορωδία ΚΑΠΗ Αγγελοχωρίου

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Ορκωμοσία Νέας Δημοτικής Αρχής

Η προβλεπόμενη από το άρθρο 52 του Ν. 3852/2010, ΦΕΚ Α΄87,



ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής,


σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 35926/2010 απόφαση του Πολυμελούς


Πρωτοδικείου, θα πραγματοποιηθεί σε δημόσια συνεδρίαση


την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18.00΄ στο Ξενοδοχείο Ξενία,


στην Περαία.




Ο  Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ


Ιωάννης Αλεξανδρής

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η μάχη των Αντιδημαρχιών και των οφίτσιων

Στον Θερμαϊκό
Στον νέο δήμο Θερμαϊκού ο επανεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής σκοπεύει να αξιοποιήσει κατάλληλα πολλά από τα στελέχη της νέας δημοτικής ομάδας του, πρόσωπα που προέρχονται και από τη Μηχανιώνα και από την Επανομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος σκέφτεται να επενδύσει, μεταξύ άλλων, στους Κωνσταντίνο Κουτούκα, πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας, Κυριάκο Στεφανίδη, επίσης από τη Μηχανιώνα, και Κωνσταντίνο Τροκανά, από το διαμέρισμα της Περαίας.


Το παραπάνω απόσπασμα συμπεριλαμβάνεται σε ένα γενικότερο ρεπορτάζ της "Μακεδονίας" με τίτλο "Διαγκωνισμοί των υποψήφιων για μία θέση αντιδημάρχου" και αναφέρεται και στους 13 δήμους της Θεσσαλονίκης.
Ο τίτλος είναι αρκετά σωστός!
Πράγματι επιδίδονται σε μια προσωπική (αλλά και ομαδική) μάχη σύμβουλοι που επιδιώκουν να περιβληθούν το θώκο του Αντιδημάρχου ή της έμμισθης θέσης Προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης.
Δυστυχώς για τους φιλοδοξούντες, οι θέσεις είναι λιγότερες από 8 (αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι - έμμισθοι και άμμισθοι).
Ο κ. Αλεξανδρής θα ήθελε να μπορούσε να προσφέρει περισσότερα ....

Άναψε η ΣΠΙΘΑ και στο Θερμαϊκό

spithathermaikoubannerΣυστάθηκε επιτροπή πρωτοβουλίας ανεξαρτήτων πολιτών της ΣΠΙΘΑ και στο Δήμο Θερμαϊκού. Το blog βρίσκεται στη διεύθυνση:http://www.spithathermaikou.blogspot.com/ και το mail  επικοινωνίας είναι:spitha.thermaikou@gmail.com
Παραθέτουμε το εισαγωγικό κείμενο του blog:
« Οι  αντιδράσεις των Ελλήνων πρέπει να λάβουν το χαρακτήρα  αντιστασιακού- απελευθερωτικού αγώνα»απέναντι στα μέτρα που προωθεί και εφαρμόζει το καθεστώς πολιτικό σύστημα, με τις εντολές της τρόικας και εντολοδόχο και εκτελεστή τους την κυβέρνηση.
Ο Μίκης Θεοδωράκης σήμανε το τέλος της περιόδου  ενδοτικότητας ....

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πτώση κεραίας στην Περαία (βίντεο)

Εξ αιτίας των σφοδρών ανέμων κατέπεσε σήμερα ο ιστός κεραίας, από  ταράτσα  οικοδομής που βρίσκεται στην Θερμαϊκού 47, στο κέντρο της Περαίας.
Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι υλικές ζημιές πέραν της κατασκευής (αυθαίρετης ;) είναι ελάχιστες. Η τύχη όμως δεν θα είναι πάντα με το μέρος μας.
Με τις διάφορου τύπου κεραίες (κινητής τηλεφωνίας και άλλες) που ξεφυτρώνουν - πολλές από αυτές παράνομα - εκτός από τα προβλήματα που προκαλούν  στην υγεία των κατοίκων από τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας, διαπιστώνουμε ότι προξενούν και επιπλέον κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών από τις αυθαίρετες κατασκευές.
Για να μην φτάσουμε να μετρήσουμε τραυματισμούς ή και .... http://www.activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7097:2010-12-10-13-42-05&catid=46:2009-02-06-13-38-24&Itemid=82

1η Συνάντηση Ενεργών Πολιτών Θερμαϊκού - Ιδρυτική Διακήρυξη

Το καράβι έπεσε στη θάλασσα. Την Κυριακή που μας πέρασε, με ανέμους 6 μποφόρ στο Θερμαϊκό, ήταν φυσικό να υπάρξουν ταρακουνήματα. Κάποιους μπορεί να τους ενόχλησε ο "καιρός". Θα επιθυμούσαν πιο ήσυχες θάλασσες για το παρθενικό ταξίδι. Όλοι θα το θέλαμε. Αλλά η πρώτη φορά συνήθως είναι πάντα δύσκολη. Όμορφη αναμφίβολα, αλλά όπως την αναμέναμε με έντονη συζήτηση, ενδιαφέρουσες προτάσεις και διαφωνίες. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Μιλάμε για την 1η συνάντηση Ενεργών Πολιτών Θερμαϊκού, που ....http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7082:1-&catid=46:2009-02-06-13-38-24&Itemid=82

1η Συνάντηση Ενεργών Πολιτών Θερμαϊκού (βίντεο)



Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Οι μαθητές Περαίας κλείσανε τη λεωφόρο (βίντεο)

Οι μαθητές μας δεν ξέχασαν τον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου πριν 2 χρόνια.
Και κινητοποιήθηκαν αποκλείοντας συμβολικά την κεντρική αρτηρία που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τη Μηχανιώνα στο ύψος του σχολείου τους.
Το 1ο Γενικό Λύκειο Περαίας τίμησε τη μνήμη του δολοφονηθέντος μαθητή, που έγινε σύμβολο των αγώνων της νέας γενιάς.
Αγώνων όμως με ποιούς στόχους και προς ποιά κατεύθυνση; Αυτό μάλλον μέλλει να διευκρινιστεί.
Έτσι κι αλλιώς η νεολαία είναι το μέλλον του τόπου. Τα παιδιά μας είναι και θα είναι οι πρωτοπόροι!!
Δείτε το βίντεο από τη σημερινή κινητοποίηση:

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση από τον κ. Κούτουκα για τα "παχουλά" ψηφοδέλτια

KoutoukasΑπό τον πρώην Δήμαρχο Μηχανιώνας και νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό "Θερμαϊκός για όλους" κ. Κώστα Κούτουκα, λάβαμε την παρακάτω απάντηση - σχολιασμό. Αναφέρεται στην ανάρτησή μας "Για τα "υπέρβαρα" ψηφοδέλτια στο Θερμαϊκό". Την δημοσιεύουμε ασχολίαστη:
Κύριε Ιβάνοβιτς Χρήστο δεν έτυχε ως σήμερα να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τα δημοτικά πράγματα του τόπου μας.....

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Για τα "υπέρβαρα" ψηφοδέλτια στο Θερμαϊκό

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ , ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ........... ΓΙΑ ΤΣΕΚΑΡΙΣΕ ΤΟ ΛΙΓΑΚΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
Το παραπάνω κείμενο  το έλαβα από φίλο του fb χθες.
Και μετά από μια μικρή έρευνα είπα να πούμε δυο λόγια για τα "χασαπόχαρτα" ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Αλεξανδρή.
Το ιστορικό λέει πως υπήρχαν δύο τύποι ψηφοδελτίων του "Θερμαϊκός για όλους", τα κανονικά και τα "παχιά". Ας εξηγήσουμε: Οι προδιαγραφές που βάζει η εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. ...
http://activistis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7029:-qq-&catid=46:2009-02-06-13-38-24&Itemid=82

Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του 1ου Γυμνασίου Περαίας (βίντεο)

Ξεκίνησε χθες σε χώρο του 1ου Γυμνασίου στην Περαία  και θα συνεχιστεί για σήμερα 4/12 αλλά και αύριο Κυριακή 5/12 το Χριστουγεννιάτικο bazaar του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.
Είναι αλήθεια ότι ο ενθουσιασμός και η μεγάλη διάθεση των γονέων δημιούργησε μια ενδιαφέρουσα αγορά με εκθέματα. Εξασφάλισε πλούσια δώρα για όποιον θελήσει να το επισκεφτεί βοηθώντας και τους σκοπούς του Συλλόγου αλλά κυρίως αγοράζοντας τα απαραίτητα δωράκια για τα αγαπημένα πρόσωπα.

Σκάκι στο 1ο Γυμνάσιο Περαίας (βίντεο)

Μια πολύ καλή πρωτοβουλία είχαν ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Περαίας.
Σε συνεργασία με τους καθηγητές και τον τοπικό Σκακιστικό Σύλλογο "Φιλοξενία" γνώρισαν στους μαθητές το μαγικό κόσμο του σκακιού.
Οδηγός στο ταξίδι  ο πολύ ισχυρός σκακιστής και προπονητής της Φιλοξενίας κ. Εξίζογλου Δημήτρης.
Στόχος αρχικά η γνωριμία με το πνευματικό άθλημα αλλά και η καλύτερη προετοιμασία για την ομάδα που θα συμμετέχει στο σχολικό πρωτάθλημα.
Συγχαρητήρια αξίζουν στο Σύλλογο Γονέων, στην Διεύθυνση και τους καθηγητές αλλά και στη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΑΣ...

3 Δεκεμβρίου μέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ …
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΖΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ Μ` ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΝΑ ΖΩ
3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια μέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.
Αφιερωμένη και σε μένα…. Τι ειρωνεία! όσο και να θέλουν να με αγνοούν… ανήκω κι εγώ σ` αυτήν την κατηγορία πολιτών.
Δεν διαθέτω κάποιο συγκεκριμένο έμβλημα ή χαρακτηριστικό, δεν θα είμαι σταρ ή επίσημος προσκεκλημένος των ΜΜΕ,
ούτε αυτός που θα προσελκύσει και θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις και τις ικανότητές του το πανελλήνιο, ειδικά αυτήν την μέρα…
Είμαι ο Aντώνης… ο Θανάσης…ο Χρήστος, η Δέσποινα, η Μαρία, ο Γιάννης…
Δεν έχει σημασία το` όνομά μου… αλλά το γεγονός ότι είμαι αυτός που είμαι, χωρίς αναστολές να εκφράσω τα συναισθήματά μου και χωρίς ντροπή να δείχνω αυτό που πραγματικά είμαι.
Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Δεν έχω την ανάγκη να γίνω ο ήρωας τους, δεν επιζητώ τον οίκτο κανενός και δεν ζητώ τίποτα παραπάνω από αυτά που απολαμβάνει κάθε άνθρωπος της ηλικίας μου: 
- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
- ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ
- ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ, ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΊΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΕΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ. 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΩ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Δεν ξέρω ποια σημασία έχει για τον καθέναν αυτή η ημέρα που αφιερώθηκε στα άτομα με αναπηρίες. Αυτό που γνωρίζω καλά είναι ότι και αυτή την μέρα άλλοι θα αποφασίσουν για τον τρόπο που θα την αντιληφθώ… κάνοντάς με για άλλη μια χρονιά έναν γελοίο κομπάρσο στην αρρωστημένη υποκρισία τους. 
Θα μιλούν για μένα, θα με συμπεριλαμβάνουν στους αριθμούς και στις στατιστικές τους ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι άνθρωποι όπως εγώ, δεν έχουν χώρο στην κοινωνία μας, κανένα δικαίωμα και καμιά απολύτως προστασία στην Ελλάδα που το μόνο έργο της είναι να με χρησιμοποιεί όταν με χρειάζεται… και να με πετάει στις ειδικές διευθετήσεις που έφτιαξε για να με «προστατεύει».
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ λοιπόν στην μέρα της απάτης, της υποκρισίας και του εξευτελισμού μου.

ΣΑΦΛΕΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
άτομο με παραπληγία

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Απάτη από οίκο ηλικιωμένων στην Περαία

Η µηνυτήρια αναφορά του ΙΚΑ κατά µελών της διοίκησης του  γηροκοµείου «Ο Καλός Σαµαρείτης» µετά την αποκάλυψη ότι αγόραζε  εξοπλισµό και εισέπραττε από το ΙΚΑ το αντίτιµό του στο όνοµα  ηλικιωµένων, που δεν γνώριζαν το παραµικρό
του Κώστα  Κουκουµάκα 
Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ µε αγορές πανάκριβων φαρµάκων και ιατρικού εξοπλισµού ερευνά η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, µετά την αποκάλυψη ότι γηροκοµείο στην Περαία αγόραζε εξοπλισµό και εισέπραττε από το ΙΚΑ το αντίτιµό του στο όνοµα ηλικιωµένων, που δεν γνώριζαν το παραµικρό. Ενδεικτικά, για λογαριασµό ηλικιωµένης που έπασχε από Αλτσχάιµερ αγοράστηκε ....

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η "Σπίθα" για την ανάπτυξη του κινήματος των ανεξάρτητων πολιτών

mikis1Αυτό που έπρεπε να να κάνει ο μεγάλος Μίκης το έπραξε με το παραπάνω.
Έδωσε το έναυσμα έκφρασης των ενεργών πολιτών που αντιτίθενται στο φαύλο κομματικό κατεστημένο.
Και κάλεσε τους Ελληνες σε "ανυπακοή" απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, και "εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις".
"Σπίθα" ονόμασε το ρεύμα  πολιτών που το οριοθέτησε ως κίνημα (όχι κόμμα) και  το ανακοίνωσε σήμερα στην αίθουσα "Κακογιάννη" στην Αθήνα.
Πλέον το μπαλάκι περνάει στο τερρέν των πολιτών, των κινημάτων και των συλλογικοτήτων και κυρίως στα ονόματα επιστημόνων, οικονομολόγων, ανθρώπων της τέχνης που δεν έχουν ....