Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Σταματήστε!!!! θα λαλήσουμε....

Έχει ξεφύγει τελείως η κατάσταση από τους υποψήφιους δημοτικούς άρχοντες και τους κολαούζους τους.
Έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε καθισμένοι σε θεατρική αίθουσα και παρακολουθούμε ένα έργο που διαπραγματεύεται το παράλογο και δεν είμαστε σίγουροι αν πρόκειται για τραγωδία ή δράμα.
Βέβαια στην πραγματικότητα η υπόθεση εκτυλίσσεται σε διάφορα σκηνικά (vitual και real):


  1. Η άμεση πληροφόρηση μέσω των μέχρι χθες συγκεντρώσεων και ομιλιών των υποψηφίων. Εκεί σημειώσαμε την αυθαίρετη επίκληση, από τον κ. Αλεξανδρή, της βέβαιης στήριξης της κας Μώραλης και του κ. Παραδείση προς τον συνδυασμό του. Φυσικά υπήρξε διάψευση και ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ είχε κρατήσει αποστάσεις και από τους δύο υποψηφίους του δεύτερου γύρου καλώντας τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Το ερώτημα εδώ όμως υφίσταται: ΠΟΣΟ ΕΚΘΕΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ; Και δεν φροντίζει ούτε να ανασκευάσει και να τα αποσύρει; Και όταν αυτά πράττει στο προσκήνιο, τί πρέπει να περιμένουμε να κάνει ο ίδιος πίσω από την κουρτίνα;
  2. Η διασπορά φημών των υποψηφίων και φίλων των παρατάξεων  δια ζώσης, μέσω των blogs αλλά και μέσω του facebook (που έχει μετατραπεί στο ιντερνετικό κουτσομπολίστικο social media). Εδώ βρίσκουμε σχόλια που θίγουν υπολήψεις κατηγορώντας εμμέσως (αλλού και άμεσα) για χρηματισμό διάφορους αντιπάλους, ένθεν κα κείθεν.
  3. Η αθλιότητα που μας καταγγέλθηκε της καταστροφής έντυπου υλικού από φανατικούς (;) ή από ανόητα σκεπτόμενους τοπικούς "ηγετίσκους" που μας φέρνουν στη μνήμη ανάλογες ηλίθιες πρακτικές από βουλευτικές εκλογές του '80.
  4. Η βεβαιότητα με την οποία κάποιοι ευφάνταστοι ( μέσα από ανάλαφρες "αναλύσεις") προσπαθούν να πείσουν τους "αφελείς" ψηφοφόρους ότι γνωρίζουν από σήμερα τον Δήμαρχο που θα εκλεγεί.
  5. Η εμμονή κάποιων να συνεχίζουν να έχουν αναρτημένες ανακοινώσεις που δεν ισχύουν, γνωρίζοντας φυσικά ότι μ' αυτόν τον τρόπο παραπληροφορούν τους αναγνώστες τους.
Σταματήστε κύριοι να προκαλείτε τους ψηφοφόρους. 
Δεν δείχνετε ούτε σοβαροί, ούτε υπεύθυνοι αλλά  και ορισμένοι ούτε και καθαροί.
Αναλογιστείτε ότι η ζωή συνεχίζεται το ίδιο δύσκολη για τους εργαζόμενους και με την Ελλάδα να είναι σε φοβερά δυσχερή θέση.
Σκεφτείτε ότι ορισμένοι από σας θα συμμετέχετε στα δημοτικά όργανα αναγκασμένοι να συνεργαστείτε με τους "μιαρούς", "γλυτσιάρηδες", "βρωμύλους" που σήμερα κατηγορείτε.
Θυμηθείτε το παλιό γνωστό αναρχικό σύνθημα: "Αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τα πράγματα, δεν θα τις έκαναν". 
Και χαμογελάστε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου