Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Όλα τα άλλα είναι λόγια...λόγια...λόγια.

Δεν είναι στους σκοπούς αυτής της ανάρτησης να αποκαλύψουμε συζητήσεις και συμφωνίες που  λέγεται ότι έγιναν ή άλλες που συνεχίζονται. Θα δεχθούμε ως υπαρκτές μόνο όσες δηλώσεις στήριξης ανακοινώθηκαν. Κι αυτές προέρχονται από  δύο υποψηφίους συμβούλους (ενός από την Κοινωνία των Πολιτών και ενός από το ψηφοδέλτιο του κ. Οικονομίδη) που έσπευσαν από την επομένη μάλιστα των εκλογών να δηλώσουν τη στήριξή τους στον κ. Αλεξανδρή.
Θωρούμε όμως πως μικρή βαρύτητα (ως προς το εκλογικό προσδοκώμενο αποτέλεσμα) έχουν.
Άλλα πιστεύουμε πως είναι τα στοιχεία εκείνα που, ενδεχόμενα, μπορεί να αποδειχθούν σημαντικότερα, ως προς την επικράτηση του νέου Δημάρχου, την επόμενη Κυριακή.
Ένα από αυτά θα είναι η υποθετική δήλωση στήριξης, από τους επικεφαλής των τεσσάρων συνδυασμών που βρίσκονται εκτός διεκδίκησης, προς κάποιον από τους διεκδικητές. Αν και πρέπει να μην ξεχνάμε πως κανένας δημότης δεν ανήκει σε συγκεκριμένο συνδυασμό (δεν πιστεύουμε πως είναι κανείς δεμένος με σπαγγάκι...) ακόμη κι αν τον επέλεξε την προηγούμενη Κυριακή.
Ένα δεύτερο μάλλον θα είναι η κομματική "προσταγή" που ήδη έχει δοθεί από τα κομματικά επιτελεία με σκοπό να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους με βάση το κομματικό "φρόνημα". Ο δικομματισμός δεν έχει αποθάνει ....ακόμη.
Ο τοπικισμός, και  ποιος από τους δύο θα μπορέσει να τον αναχαιτίσει ή να τον ενισχύσει, μπορεί να συντελέσει σε ένα ανάλογο αποτέλεσμα ως προς τον επηρεασμό ορισμένων ψηφοφόρων.
Πάντοτε πιστεύαμε ότι οι παράγοντες  της "εντοπιότητας" και των "σογιών" συμβάλλουν στην αλλοίωση της πολιτικής έκφρασης στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε την ανθρώπινη ( και πολιτικάντικη) φύση που πάνω απ' όλα θέτει το προσωπικό συμφέρον και οδηγεί "ορισμένους" να διαπραγματεύονται για ίδιον όφελος, ακόμη και στο όνομα και τον αριθμό υποτιθέμενων "κουκιών" (Γκόρτσοι πάντοτε υπήρχαν στο πολιτικό αλισβερίσι).
---------
Χθες είχαμε και το ντιμπέιτ. Και πάλι η ζυγαριά έγερνε.... Πως μπορεί να μην είναι έτσι όταν ο ένας εκ των δύο είναι ομοιδεάτης του Κουβελοκάναλου; Καλές και πολλές οι ερωτήσεις προς τον Μαυρομάτη. Μια ή δύο προς τον Αλεξανδρή. Να υποθέσουμε ότι επιλέχτηκαν κατάλληλα; Ο εκνευρισμός μάλλον αναμενόμενος στο Μαυρομάτη.... έπαιζε πάλι εκτός έδρας (;) Δόθηκαν απαντήσεις. Δεν ικανοποίησαν αυτούς που θα θέλανε τη σταύρωσή του. Το ίδιο μάλλον νοιώθουν οι αντίπαλοι για τον "ανεπαρκή" και υποτονικό Αλεξανδρή.
Δεχθήκαμε πολλές διαμαρτυρίες τηλεθεατών πως αγνοήθηκαν ερωτήσεις τους προς το Δήμαρχο Θερμαϊκού.
--------
Πάμε στο δεύτερο γύρο με τα εξής δεδομένα:σε έναν εκ των δύο υποψηφίων δημάρχων καταλογίζεται κακοδιαχείριση από τους αντιπάλους και στον άλλο ανεπάρκεια.
Σε τρεις μέρες θα ξέρουμε την επιλογή των κατοίκων. Όλα τα άλλα είναι λόγια...λόγια...λόγια.


2 σχόλια:

  1. Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε κακοδιαχείριση; Γιατί για μένα κακοδιαχείριση είναι και όταν σπαταλάμε υξπέρογκα ποσά γιά έργα και ειδικά όταν αυτά είναι δευτερεύουσας σημασίας. Το θέμα δεν είναι αν έχει γίννει επίσημη καταγγελία για αυτά αλλά αν πράγματι αυτό είναι το κόστος τον έργων ή αν πληρώνουμε...."τη νύφη". Κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι το παρκέ στο γυμναστήριο της Ανθέων κόστησε 65.000 ευρώ ή ότι το απέναντι πάρκο θα κοστήσει 196.988,33 ευρώ. Για τα υπόλοιπα έργα δεν αναφέρονται καν τα κόστη τους. Αυτό δεν είναι κακοδιαχείριση; Το ότι τα παιδιά του 5ου δημοτικξού διασχίζουν τον δήμο για να πάνε σχολείο αντι να έχουν το δικό τους κτίριο δεν είναι κακοδιαχείριση. Το ότι οι Ν. Επιβάτεες δεν έχουν επαρκεί σχολική στέγη γιατί υπάρχει αδιαφορία, δεν είναι κακοδιαχείριση; Το ότι υπάρχει μονίμος κάποιο πρόβλημα με το νερό δεν είναι κακοδιαχείριση; Θα μπορούσα να σας αναφέρρω τουλάχιστον εκατό παραδείγματα = γιατί όσοι ασχολείστε με το θέμα δεν τα βλέπετε; Αρχίζω και αναρωτιέμε αν υπάρχει δόλος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ερωτήσεις για τον κύριο Αλεξανδρή
    μπορείτε να τις δείτε στο fb του συνδιασμού του
    θερμαϊκός για όλους (περιμένω ακόμα τις απαντήσεις) ή στο δικό μου blog elenimattheou.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή