Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Νικητές, «νικητές» και ηττημένοι των Δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη

Μια  πολύ ενδιαφέρουσα ενδοπασοκική "οπτικοποιημένη" ανάλυση κάνει ο  "σχέτλιος" για τα αποτελέσματα στις πρόσφατες εκλογές, από την Πασοκική οπτική τους.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι αυθαίρετες ή όχι. Απλώς την δημοσιεύουμε:

"Αναμφισβήτητα υπάρχουν διάφορες αναγνώσεις του εκλογικού αποτελέσματος στον Α΄και στο Β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με δεδομένη την πρωτοφανή αποχή που καθόρισε εν πολλοίς και την ανάδειξη των προσώπων που τελικά εξελέγησαν, οι πολιτικοί αναλυτές και τα κόμματα θα δώσουν τις δικές τους εκτιμήσεις.
Υπήρξαν νίκες και ήττες για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στο νομό Θεσσαλονίκης, «χρισμένους» και «ανεξάρτητους», αλλά ανεξάρτητα από τη νίκη ή την ήττα του υποψηφίου Δημάρχου...

 κάποιοι αισθάνονται ηττημένοι και κάποιοι νικητές, γιατί στήριξαν ή υπονόμευσαν για τους δικούς τους λόγους τον υποψήφιο και «ο σκοπός επετεύχθη» ή όχι. Είναι αυτονόητο ότι στους δήμους που ο υποψήφιος έχασε «νικητές» θεωρούνται όσοι τον υπονόμευσαν, ενώ στους δήμους που ο υποψήφιος κέρδισε ηττημένοι είναι όσοι δεν είναι φίλοι του και δεν χάρηκαν πολύ για τη νίκη.
Εδώ θα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση πίσω από τα εσωκομματικά «παραβάν», με απόλυτο ρεαλισμό και γνώση των συσχετισμών, των σχέσεων, των αντιπαλοτήτων, των υπόγειων ρευμάτων και των αδελφοκτόνων ενδοπασοκικών μαχαιρωμάτων ανά Δήμο στο Νομό Θεσσαλονίκης. Για λόγους διευκόλυνσης η παρουσίαση είναι οπτικοποιημένη.

ΝΙΚΗΤΕΣ και «ΝΙΚΗΤΕΣ» ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου