Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

«Μήνυμα νίκης» στην κεντρική εκδήλωση-ομιλία της «Κοινωνίας των Πολιτών» από το Νίκο Παράσχου

«Μήνυμα νίκης» έστειλε από την Περαία το βράδυ της Παρασκευής 5/11/2010 ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού Νίκος Παράσχου στην κεντρική εκδήλωση-ομιλία  της «Κοινωνίας των Πολιτών», που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία έξω από το εκλογικό του κέντρο.
Με τη δυναμική ανταπόκριση του κόσμου και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού Νίκος Παράσχου ευχαρίστησε τους πολίτες για την εντυπωσιακή παρουσία τους και το βροντερό παρών που δίνουν στο συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» για να ολοκληρώσει τον νικηφόρο αγώνα του.

«Σήμερα εδώ στην Περαία, ξαναγράφουμε την ιστορία της περιοχής. Η Περαία, μια περιοχή με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, με μοναδικά τοπία, με τεράστιες, αλλά δυστυχώς ακόμα αναξιοποίητες δυνατότητες, στέλνει το μήνυμα της νίκης. Η φωνή του πολίτη ενώθηκε σήμερα με τη δική μας φωνή. Το ποτάμι έγινε χείμαρρος και δεν μπορεί κανείς να το σταματήσει» τόνισε.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Παράσχου είπε «Συνυπογράφουμε σήμερα εδώ ένα συμβόλαιο τιμής, σφυρηλατούμε μία κοινωνική συμμαχία για τον Θερμαϊκό, για ολόκληρο το νέο Δήμο Θερμαϊκού. Εμπεδώνουμε μία ενιαία και αδιαίρετη τοπική συνείδηση. Δίνουμε όλοι μαζί τα χέρια για να κλείσουμε μέσα τους το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον της νέας γενιάς. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας, κάνουμε προσκλητήριο εγρήγορσης, συμπόρευσης όλων των παραγωγικών – κοινωνικών -οικονομικών δυνάμεων του τόπου σε κοινό οραματικό αναπτυξιακό βηματισμό, να αλλάξουμε τη μοίρα μας και σ΄ αυτό το ιστορικό αντάμωμα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» τόνισε χαρακτηριστικά. 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε «Την 7η Νοέμβρη καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε όχι μόνο για την καθημερινότητά μας, αλλά και για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Στην επανάσταση του αυτονόητου ενάντια στη αδιαφάνεια έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε όλοι. Την ευημερία, την ασφάλεια και την προοπτική δεν μπορεί κανένας να μας την χαρίσει, εάν δεν την διεκδικήσουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτά διεκδικούμε την Κυριακή και για αυτά θα αγωνιστούμε όλοι μαζί».
Ανέφερε επίσης ότι «Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας εκφράζοντας τον καθένα, έγινε η φωνή του πολίτη και ήρθε η ώρα να δοθούν λύσεις, χωρίς καθυστερήσεις και άλλες δικαιολογίες για όσα δεν έγιναν και δεν γίνονται. Ο δικός μας συνδυασμός είναι οι φωνές όλων μας, που αποφασίσαμε να μην αφήσουμε τις τύχες μας στα χέρια αυτών που μέχρι σήμερα μας αγνοούσαν. Είμαστε σήμερα εδώ όλοι μαζί σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση, για να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι ο Θερμαϊκός είναι μπροστά στις εξελίξεις και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος και διατράνωσε την πεποίθησή του ότι την επομένη των εκλογών «Ο Δήμος Θερμαϊκού δεν θα ακολουθεί τα γεγονότα, ο Θερμαϊκός είναι ισχυρός και μπορεί να έχει όσα δικαιούται και του αξίζουν. Ο Δήμος Θερμαϊκού είναι ο δήμος της θάλασσας και όλα τα δημοτικά διαμερίσματα μπορούν να παραμείνουν ζωντανά και να αποτελούν ισχυρές ενότητες παραγωγής και δυναμικής, γιατί οι πολίτες αυτού του τόπου σήμερα που η οικονομική συγκυρία οδηγεί σε αδιέξοδα, πήραν τις δικές τους αποφάσεις για: Αλλαγή της πορείας της περιοχής μας, ανατροπή των κατεστημένων, αλλαγή σελίδας, για στήριξη του τόπου, για ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού, για παροχή βοήθειας σε αυτούς που τη χρειάζονται, για επίλυση των προβλημάτων, για να πάμε μπροστά».
Ο κ. Παράσχου τόνισε ακόμα ότι «όλοι μαζί αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φέρουμε ως αυριανή δημοτική αρχή ελπίδα στον θυμωμένο πολίτη, τον αγανακτισμένο και παραμελημένο αγρότη και ψαρά, στον μετέωρο επαγγελματία, στον απογοητευμένο άνεργο νέο».
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στην τοπική οικονομία που δοκιμάζεται, μίλησε για τους βασικούς άξονες του προγραμματισμού του και τις αρχές που έχουν σχέση με την : «Αειφόρο ανάπτυξη και το σεβασμό στο περιβάλλον, με την αξιοποίηση πόρων και υποδομών, με πνεύμα οικονομίας εξωστρέφειας, αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας. Με την Αλληλεγγύη – συνεργασία – σύμπραξη – συνέργια των τοπικών δυνάμεων, με την ισότητα ευκαιριών – ισονομία ισοπολιτεία – σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον πολίτη. Με τη μαχητική και διεκδικητική Διοίκηση με όραμα και στόχους»
Αναφερόμενος στον νέο δήμο είπε : «έχει ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Θεσσαλονίκη, διαθέτει πολλών χιλιομέτρων ακτογραμμή, έχει λιμάνι, και τόσα άλλα. Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, αυτή είναι η απάντησή μας, στη νέα γεωγραφία, στην νέα χωροταξία, στην νέα οικονομία. Νιώθουμε το βάρος της ευθύνης. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Μπορούμε όμως να δουλέψουμε με ένταση, με σύνεση, με μεθοδικότητα. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, θα κρατήσουμε ψηλά τον πήχη για τον τόπο, θα αγωνιστούμε για τους ανθρώπους του, για τον μέλλον του, για την ανάπτυξή του.  Σ’ αυτό τον αγώνα αποκλεισμοί δεν μπορούν να υπάρχουν. Αξιοποιούμε όλες τις δυνάμεις, όλους τους ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία, γνώση, όραμα για να κάνουμε για τον τόπο μας το καλύτερο» τόνισε.
Ειδική αναφορά ο κ. Παράσχου έκανε στα κοινωνικά ζητήματα και στα θέματα προστασίας ευπαθών ομάδων. «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε το υποστηρικτικό περιβάλλον στους αδύναμους, να δημιουργήσουμε, όπως καλά ξέρουμε εδώ, την ομπρέλα προστασίας, την αλληλεγγύη που ποτέ δεν χάθηκε στις δύσκολες ώρες. Οι νέοι βρίσκονται σε αδιέξοδο και αυτό δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε. Θέλουν περισσότερη καινοτομία, περισσότερη συμμετοχικότητα θέλουν να λειτουργούν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, θέλουν ερευνητική ματιά, θέλουν περιβάλλον ασφαλές και ελκυστικό. Ο Δήμος Θερμαϊκού μπορεί να γίνει σημείο συνάντησης των νέων επιστημόνων, των νέων ερευνητών, των ανθρώπων του πολιτισμού» σημείωσε.
Δεσμεύτηκε για : στήριξη της Παιδείας με νέες κτιριακές υποδομές, του Αθλητισμού, του πολιτισμού, των κοινωνικών δομών, των ΚΑΠΗ, υποδομών για Άτομα με ειδικές δεξιότητες, βρεφονηπικών σταθμών και υποσχέθηκε χρηστή διοίκηση και διαχείριση.
Ανέπτυξε τις προτάσεις και τις θέσεις της παράταξής του για όλα τα καίρια ζητήματα κάνοντας παράλληλα λόγο για χαμένες ευκαιρίες περασμένων ετών, καταλογίζοντας ευθύνες σε όλους αυτούς «που οδήγησαν αυτή την περιοχή στο τέλμα και τη στασιμότητα» επισημαίνοντας ότι  «Οι εν ενεργεία δημοτικοί άρχοντες παρακολουθούσαν και παρακολουθούν με αμηχανία τα προβλήματα περιμένοντας τη μαγική λύση από κάποιους άλλους. Μάλιστα τολμούν και διεκδικούν εκ νέου την ψήφο των πολιτών τη στιγμή που δεν υπήρξε έργο, δεν λύθηκαν προβλήματα, δεν άνοιξαν ευκαιρίες και οι πολίτες δεν θέλουν να ζήσουν το ίδιο».
Στη συνέχεια έκανε αναφορά και στο φαινόμενο της αποχής από την εκλογική διαδικασία. «Υπάρχουν πολλοί που είναι αηδιασμένοι από τον ξύλινο λόγο των επαγγελματιών αεριτζήδων και έχουν αποφασίσει να απέχουν. Η «Κοινωνία των Πολιτών» δίνει την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να τοποθετηθούν απέναντι στην παρακμή και τους μηχανισμούς. Για μας πολιτική σημαίνει υπηρέτηση του κοινού καλού μέσα από συλλογικές διαδικασίες και όχι μέσα από… σκιώδη γραφεία.
Όμως είμαι πεπεισμένος ότι «την Κυριακή θα υπάρξει μια πρώτη ρωγμή στον τοίχο της κομματοκρατίας…».
            Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παράσχου τόνισε «Τις δημοτικές εκλογές του 2010 πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα, ήρεμα και να κρίνουμε τον καθένα αξιοκρατικά. Καλούμε όλους, έξω από διαφορές και παραταξιακές λογικές, έξω από προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες, να συσπειρωθούν γύρω από τον συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ» και με μία ενωμένη και κοινή προσπάθεια να καλυτερέψουμε το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας. Όλοι μαζί για να δώσουμε ποιότητα στην καθημερινότητά μας. Ούτε πίσω, ούτε σημειωτόν για το Δήμο μας, μόνο μπροστά».
Σύσσωμος ο Συνδυασμός της «Κοινωνίας των Πολιτών» μαζί με τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού,  έστειλαν μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας, για αλλαγή σελίδας, με ελπίδα και προοπτική για το νέο Δήμο.
Ο κ. Παράσχου χαιρετώντας τον κόσμο είπε: «Η νίκη είναι μπροστά μας και αυτή τη νίκη θα τη δώσετε εσείς. Κανείς αυτή την ώρα δεν δικαιούται να απέχει, κανείς δεν δικαιούται να είναι απαθής και αδιάφορος. Σας καλούμε στις 7 Νοέμβρη να είστε μαζί μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου