Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

«Είστε εδώ για να ακούσετε αλήθειες. Είμαστε εδώ για να πούμε αλήθειες. Για  να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Για να σας κοιτάξουμε θαρρετά στα μάτια, για να μπορούμε αύριο να σφίγγουμε τα χέρια και να σμίγουν τα χαμογελά μας πλατιά και αληθινά με ειλικρίνεια και εντιμότητα». 

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε χθες το βράδυ την ομιλία του στην Επανομή ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος και ενώπιον ενός θερμού και
παλλόμενου ακροατηρίου αναρωτήθηκε. «Γιατί πώς αλλιώς πρέπει να φερθείς σε μία μάνα με μεγάλη αγκαλιά, με αγάπη για την οικογένεια, με λατρεία στις ρίζες; Σε μια μάνα που τη λένε Επανομή; Στην ιστορική μας Επανομή που κρατήθηκε με ψηλά το κεφάλι επί τουρκοκρατίας, που αγκάλιασε όλους τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και τους πρόσφερε όλα όσα μία μάνα μπορεί να δώσει; Πως, λοιπόν, να μην της φερθείς τίμια, να μη μιλήσεις με την καρδιά, να μη δείξεις σεβασμό; Πως σε μία μάνα και στα παιδιά της, τους δημότες της, να μην πεις αλήθειες;».

Σύμφωνα με το Γιάννη Μαυρομάτη και οι 99 που στελεχώνουν τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» πιστεύουν στη σκληρή δουλειά, στην αξιοπιστία και στην αποτελεσματικότητα. «Θέλουμε την Επανομή μας, όχι προάστιο της Θεσσαλονίκης, όχι απλά ένα κομμάτι του νέου «Καλλικράτη», αλλά συμπρωταγωνίστρια!» ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι ο ρόλος της Επανομής στο νέο δήμο Θερμαϊκού είναι «συμπρωταγωνίστρια ενός νέου πολυμορφικού ανατολικού πόλου τουρισμού, πολιτισμού και οικονομίας της γνώσης, χωρίς να χάσει τίποτε από την ξεχωριστή ταυτότητά της, τίποτε από τη φυσική και αυθεντική ομορφιά της». Και ο υποψήφιος δήμαρχος κατέληξε: «Δίχως διαχωριστικά, δίχως απομονώσεις. Όλοι ισότιμοι, όλοι ίσοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου