Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ

Πρωτοπόρος στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής αποδεικνύεται ο δήμος Μηχανιώνας, όπου τα 
τελευταία πέντε χρόνια λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). 
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δήμου με σκοπό να στηρίξει την εργαζόμενη μητέρα και να απα-
σχολήσει δημιουργικά στον ελεύθερο τους χρόνο τους μικρούς μαθητές.
Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Μηχανιώνας υποδέχεται καθημερινά περίπου 35 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Με τη βοήθεια έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού, οι μικροί μαθητές επιδίδονται σε διάφορες εξωσχολικές ...
δραστηριότητες που καλλιεργούν τη σκέψη και το πνεύμα τους ενώ έχουν όλο τον αναγκαίο χρόνο για να προετοιμάσουν τα μαθήματα της επόμενης μέρας στο σχολείο, έως ότου επιστρέψουν οι γονείς από τη δουλειά.
 Το ΚΔΑΠ Μηχανιώνας λειτουργεί από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.
Υποστήριξη στους γονείς «Στηρίζουμε τις μονογονεϊκές οικογένειες και δίνουμε στον εργαζόμενο
γονέα τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του χρόνου που του είναι απαραίτητος για την κάλυψη των οικογενειακών του υποχρεώσεων», σημειώνει ο νυν δήμαρχος Μηχανιώνας και υποψήφιος
δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης και δεσμεύεται τα ΚΔΑΠ να αποτελέσουν θεσμό και στον νέο διευρυμένο δήμο Θερμαϊκού. Όπως αναφέρει, είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν ΚΔΑΠ σε Επανομή και Θερμαϊκό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των γονιών από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα που συγκροτούν τον νέο δήμο Θερμαϊκού.
Το ΚΔΑΠ Μηχανιώνας είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή, αφού οι όμοροι δήμοι δεν έχουν εφαρμόσει ανάλογες πολιτικές, με αποτέλεσμα οι γονείς να πληρώνουν πολύ ακριβά τη φύλαξη των παιδιών τους.
«Οφείλουμε να υιοθετήσουμε πολιτικές που θα στηρίξουν την ελληνική μέση οικογένεια. Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε αρωγοί στο δύσκολο έργο στο οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν οι
γονείς», αναφέρει ο Γιάννης Μαυρομάτης και υπόσχεται να γίνει προσπάθεια λειτουργίας των ΚΔΑΠ και τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και δημιουργία ΚΔΑΠ για αμεα .


Σχόλιο Ακτιβιστή: Το αναδημοσιεύουμε από το εφημεριδάκι του "ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" γιατί θεωρούμε ένα πολύ σημαντικό έργο -πρωτοβουλία που συμβάλλει στην  βελτίωση της καθημερινότητας αλλά  και βοηθάει σημαντικά την οικογένεια.
Βέβαια εκείνο που ρέπει να τονιστεί είναι πως ο Δήμος Μηχανιώνας εκμεταλλεύτηκε έγκαιρα την ευκαιρία παίρνοντας το ΚΔΑΠ στη Μηχανιώνα, πράγμα που δεν έκανε ο "αργός" δήμος Θερμαϊκού. Όταν κατ' επανάληψη προσπαθήσαμε να συμβουλεύσουμε για τα προγράμματ ΚΔΑΠ που "έτρεχαν" η δημοτική διοίκηση βραδυπορούσε. Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου