Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν το παραμύθι πάει σύννεφο

του Σπύρου Κουζινόπουλου*



Κοίτα να δεις φίλε μου. Ο άνθρωπος να νοιάζεται για τον τόπο του και να ετοιμάζεται να μετατρέψει σε Ελβετία τη Ν.Μηχανιώνα και γενικότερα το νέο Δήμο Θερμαϊκού. Κι εμείς οι αχάριστοι να τον κατακρίνουμε, να τον καυτηριάζουμε και να τον λοιδορούμε ότι δεν έκανε τίποτα για την περιοχή τα 8 χρόνια που είναι δήμαρχος.


Μπορεί, ο κ. Μαυρομάτης επί δύο τετραετίες να μην πρόλαβε να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του για τη δημιουργία στη Μηχανιώνα Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου, Διεθνούς Πανεπιστημίου, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, υπόγειου πάρκινγκ, κολυμβητηρίου, θεάτρου, θαλάσσιας συγκοινωνίας, νέων κοιμητηρίων,  θερινού κινηματογράφου και άλλων πολλών που είχε εξαγγείλει προεκλογικά, όμως για την επόμενη τετραετία, ετοιμάζει σωστή κοσμογονία.
Πως;  Κατάφερε λέει «να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Λιβύης», η οποία μάλιστα θα έρθει στην περιοχή μας για να επενδύσει…. «σε σημαντικά έργα στην περιοχή του νέου μεγάλου Καλλικράτειου Δήμου Θερμαϊκού». Και μάλιστα, ο ηγέτης της Λιβύης, Μουμάρ Καντάφι θα ρίξει τα πετροδόλαρά του, «για την κατασκευή δύο μεγάλων έργων στη Μηχανιώνα και στην Περαία» !!!
Μη γελάτε. Δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Ούτε για πρωταπριλιάτικο αστείο. Τα διοχέτευσε όλα αυτά σοβαρά-σοβαρά το επιτελείο του κ. Μαυρομάτη, θριαμβολογώντας για την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε ο απερχόμενος δήμαρχος Ν.Μηχανιώνας με τον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα, Ραμαντάν Μπαργκ, που είχε ανέβει το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκης, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Οι άνθρωποι του κ. Μαυρομάτη που έσπευσαν να μας παραμυθιάσουν με «πληροφορίες» του στυλ ότι «οι συμφωνίες με τη Λιβύη προσδοκώνται για μετά τις δημοτικές εκλογές», μάλλον δεν το χειρίστηκαν καλά το ζήτημα. Έπρεπε να μας πουν ακόμη, για να μας πείσουν, ότι οι πετρελαιοπηγές του Καντάφι θα συνδέονται απευθείας με τη Ν.Μηχανιώνα, ότι θα τοποθετηθούν υποθαλάσσιοι αγωγοί που θα εφοδιάζουν με δωρεάν πετρέλαιο τις μηχανότρατες και τα αυτοκίνητα των κατοίκων του νέου Δήμου Θερμαϊκού. Ενδεχομένως να μας στέλνουν και πετρέλαιο θέρμανσης ή ακόμη να καλύψουν και τα χρέη ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εγκαταλείπει στο δήμο Ν. Μηχανιώνας η απερχόμενη διοίκηση  !!!
Μία πληροφορία ότι μέχρι τις 7 Νοεμβρίου θα έχουμε εξαγγελίες από τον κ. Μαυρομάτη για επενδύσεις στο Δήμο Θερμαϊκού από την Ακτή του Ελεφαντοστού, την Τανζανία, τη Ζανζιβάρη και τα νησιά Μπιζάγκος, δεν έγινε δυνατό να διασταυρωθεί.

*Ο Σπύρος Κουζινόπουλος είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας, τ.Γενικός Διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

1 σχόλιο:

  1. Σπύρο ξέχασες να αναφερθείς στα πρατήρια που θα δημιουργήσει σε όλη την Ελλάδα με ονομα thermaikosoil.
    Πες τον φίλο σου τον Ακτιβιστή που είναι ανεξάρτητο μέσο να παρουσιάσσει την επίσκεψη του επιτρόπου της Αμερικάνικης πρεσβείας για να δημιουργήσει θεματικά πάρκα. Έχει και φωτογραφίες στο δημοκρατικό περιοδικό του Δήμου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή