Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέσα σε πρωτοφανές κλίμα ενθουσιασμού και σιγουριάς για την επόμενη των εκλογών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο ΗΛΙΟΣ – ΞΕΝΙΑ στην παραλία της Περαίας, η επίσημη διακήρυξη των αρχών και των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», του οποίου ηγείται ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής. Πολίτες από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νέου δήμου....
Θερμαϊκού, από όλους τους πολιτικούς χώρους, εκπρόσωποι των επιστημών και των γραμμάτων, φορέων και συλλόγων δημιούργησαν κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στις εγκαταστάσεις του ΗΛΙΟΣ – ΞΕΝΙΑ, και με τις ιδιαίτερα θερμές αντιδράσεις τους εκδήλωναν διαρκώς τη στήριξη τους στο πρόσωπο του Γιάννη Αλεξανδρή και της ενωτικής, πολυσυλλεκτικής πρωτοβουλίας που αποτελεί ο «ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Ένας συνδυασμός, ο οποίος σύμφωνα με το Γιάννη Αλεξανδρή πλαισιώνεται από ανθρώπους με εμπειρία, γνώση, ήθος, ζωντάνια και όρεξη να δουλέψουν για τα προβλήματα του τόπου.

Στην ομιλία του ο κ.Αλεξανδρής ευχαρίστησε τους δημότες που τον τίμησαν με την ψήφο του στις προηγούμενες εκλογές, και έκανε σύντομη αναφορά στο σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, το οποίο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι μεγαλύτερο από το έργο που πραγματοποιήθηκε αθροιστικά στους άλλους δύο υπό συνένωση Δήμους. Δήλωσε περήφανος για το έργο του  και τόνισε ιδιαίτερα ότι η διοίκησή του λειτούργησε με απόλυτη διαφάνεια.

Οι δημότες είναι το κλειδί των εξελίξεων

Ο κ.Αλεξανδρής χαρακτήρισε τους δημότες ως το κλειδί των εξελίξεων, λέγοντας παράλληλα ότι το χρίσμα το δίνουν οι δημότες και μόνον αυτοί, καθώς στις εκλογές της αυτοδιοίκησης δε χωρούν κομματικές ταμπέλες αλλά οι πολίτες αξιολογούν με βάση την προσωπικότητα, το ήθος, τις ικανότητες και το πρόγραμμα των υποψηφίων. Προσδιόρισε ως βασικές αρχές της διοίκησης του αυριανού δήμου Θερμαϊκού την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, την αποτελεσματική και ταχύτερη δυνατή προσαρμογή του νέου Δήμου στο νέο πλαίσιο λειτουργίας του, την ενίσχυση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, την στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, το σεβασμό στο περιβάλλον, και όλα αυτά μέσα από απόλυτη διαφάνεια, δικαιοσύνη, ίση μεταχείριση και δημοκρατία. Ως βασικές προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα τέθηκαν η υλοποίηση των βασικών υποδομών στα διαμερίσματα που παρατηρείται υστέρηση, η προώθηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων, η οργάνωση των υφιστάμενων και των νέων υπηρεσιών του Δήμου, η ενίσχυση της τουριστικής φυσιογνωμίας της περιοχής, η στήριξη όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης, η ενίσχυση των δομών στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και η αξιοποίηση της περιουσίας του νέου Δήμου.

Ενωτικό κάλεσμα συνεργασίας

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Αλεξανδρής τόνισε ότι οι περιστάσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για άλμα προόδου εφόσον γίνουν οι σωστές ενέργειες, χωρίς πειραματισμούς και δοκιμές. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα. Τέλος απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής για στενή συνεργασία στο σχεδιασμό του αυριανού Δήμου Θερμαϊκού ώστε να γίνει πράξη το «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου