Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μπροστά Μαζί για το νέο δήμο Θερμαϊκού Απόστολος Οικονομίδης, υποψήφιος δήμαρχος


Φίλες και φίλοι,
Στις 7 Νοεμβρίου 2010, καλούμαστε να εκλέξουμε Δήμαρχο, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για μια νέα, σύγχρονη και αποδοτική τοπική αυτοδιοίκηση στο νέο Δήμο Θερμαϊκού, που σε εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, θα συνενώνει τα σημερινά 8 δημοτικά διαμερίσματα: Περαία, Ν. Επιβάτες, Αγ. Τριάδα, Ν. Μηχανιώνα, Κερασιά, Αγγελοχώρι, Επανομή και Μεσημέρι.
Η ευθύνη του καθενός μας είναι τώρα πιο μεγάλη από ποτέ, καθώς οι εκλογές διεξάγονται σε
συνθήκες βαθειάς οικονομικής κρίσης στην πατρίδα μας. Την ίδια στιγμή, παρότι με την διοικητική μεταρρύθμιση μεταβιβάζονται στο νέο Δήμο ένα πλήθος αρμοδιοτήτων, εντούτοις δεν προβλέπονται και οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι.
Είναι σίγουρο ότι τα πράγματα από τον Ιανουάριο του 2011 δεν θα είναι καθόλου «ρόδινα» και οι παρενέργειες που θα υπάρξουν και οι δυσκολίες που θα προκύψουν, θα απαιτήσουν μία σφριγηλή δημοτική αρχή, που θα λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, εντιμότητα, δυναμισμό, αποφασιστικότητα και πλήρη αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ των φορολογούμενων πολιτών.
Η πρόταση που μου έγινε να ηγηθώ ενός ευρύτατου ανεξάρτητου συνδυασμού, με δέσμευση στις παραπάνω αρχές, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα και μέγιστη ευθύνη. Έτσι προχωρούμε στη συγκρότηση του συνδυασμού με τον τίτλο ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ, με τη συνεργασία και στήριξη προσώπων που είναι ενεργοί πολίτες, έχουν δοκιμαστεί στη διοίκηση και κυρίως είναι πολιτικά όντα με δυνατή φωνή και καθαρή άποψη, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και διαπλοκές με συμφέροντα.
Ως δήμαρχος Επανομής-Μεσημερίου, με την καθοριστική συμβολή των συνεργατών μου, πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια αρκετά πράγματα, όπως η διεκδίκηση και επιστροφή στο Δήμο Επανομής του κάμπινγκ του ΕΟΤ και μιας έκτασης 3.300 στρεμμάτων του υγροβιότοπου, η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης, η κατασκευή Δημοτικού Θεάτρου και πολλά άλλα. Για την υλοποίηση των έργων αυτών αλλά και την όλη λειτουργία μας, είχαμε στο επίκεντρο τη σοβαρότητα στη μελέτη, τη διαφάνεια στη διαδικασία και την ευαισθησία στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στην παράδοση.
Σήμερα, θέτουμε ως άμεσες προτεραιότητές μας στο νέο Δήμο Θερμαϊκού:
-Την αρμονική συνένωση των 8 δημοτικών διαμερισμάτων.
-Την ταχύτερη οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των νέων υπηρεσιών του Δήμου, που θα λειτουργούν πάντα με γνώμονα την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
-Την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας (ασφάλεια, καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση, οδικό δίκτυο κλπ).
-Την συμμετοχή του Δήμου στην ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από τις συνέπειες αυτής της οικονομικής κρίσης που πλήττει όλους μας και πρωτίστως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Αγαπητοί δημότες,
Στην προσπάθεια αυτή, έχετε κι εσείς θέση. Χωρίς τη βοήθειά σας δύσκολα θα τα καταφέρουμε. Σας ζητούμε να βρεθείτε δίπλα μας, συμμετέχοντας με κάθε τρόπο στην καλή και τίμια μάχη που δίνουμε.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με εντιμότητα, διαφάνεια, ευαισθησία, αλλά ταυτόχρονα με τόλμη, δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Για την ανάπτυξη του τόπου μας και την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται. Για να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για όλους, πρωτίστως για τους νέους.
Μόνο έτσι θα πάμε «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ».
Φιλικά
Απόστολος Οικονομίδης
Ποιός είναι ο Απόστολος Οικονομίδης
Γιος των γεωργών Γεωργίου Οικονομίδη και Μαγδαληνής Καραμπουρνιώτη, γεννήθηκε το 1951 στην Επανομή.
Αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, ως έφεδρος αξιωματικός Πυροβολικού.
Διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση το 1978.
Δήμαρχος Επανομής για 3 τετραετίες από το 1995 έως το 2002 και από το 2006 έως το 2010.
Πρόεδρος της ΔΑΝΕΘ Α.Ε. (Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρία Θεσσαλονίκης, με μετόχους τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και τους δήμους Επανομής και Ν. Μηχανιώνας)
Μέλος της ΑΝΕΘ Α.Ε. (Aναπτυξιακή Θεσσαλονίκης)
Εκλεγμένος παμψηφεί Πρόεδρος του Συμβουλίου περιοχής Επανομής - Μεσημερίου - Πλαγιαρίου - Τριλόφου - Σχολαρίου - Καρδίας για 2 διετίες.
Εκλεγμένος παμψηφεί Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Ανατολικής Ακτής Θερμαϊκού.
Εκλεγμένο παμψηφεί μέλος στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας “ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε." για 3 τριετίες.
Βραβεύτηκε από το Σύλλογο Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης για τη προσφορα του.
Ενεργό και βραβευμένο μέλος της Εταιρείας Πανελλήνων "Μακεδνός”.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Χατζημπαλιώτη και έχουν 3 παιδια, το Γιώργο, το Σωτήρη και το Μιχάλη.
http://mprostamazi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου