Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Επιτέλους λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών


Ομόφωνα αποφασίστηκε η λύση της ειδικής νομοθετικής ρύθμισης στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες 15 Σεπτεμβρίου, στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, υπό την προεδρία των υφυπουργών Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου.

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, από πλευράς μεταφορών (ΟΑΣΘ, ΣΑΣΘ, ΚΤΕΛ), αλλά και αυτοδιοίκησης, με τη συμμετοχή της νομαρχίας και των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο δήμαρχος Επανομής και υποψήφιος δήμαρχος του νέου δήμου Θερμαϊκού, Απόστολος Οικονομίδης. Η νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προωθηθεί στη Βουλή, μετά τηνομόφωνη απόφαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αναμένεται να επιλύσει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης.
Όπως δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, η μεταφορά των περίπου 4.000 παιδιών που φοιτούν σε ειδικά, τεχνικά και καλλιτεχνικά σχολεία εμπίπτει στη ρύθμιση που έχει ήδη προωθηθεί στη Βουλή και θα διεξαχθεί απρόσκοπτα. Για τους υπόλοιπους μαθητές, πρόσθεσε, η ρύθμιση θα κατατεθεί το ταχύτερο δυνατόν. «Για τους υπόλοιπους μαθητές δώσαμε λύση και συμφερότερη και αποτελεσματική, ενώ συγχρόνως θα διερευνήσουμε τις επόμενες μέρες, τη διενέργεια ενός νέου διαγωνισμού από τη νομαρχία για μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς», σημείωσε ο κ. Ντόλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου