Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο νέος Δήμος Θερμαϊκού στην εποχή των…. Μαυρογιαλούρων

του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Ο ένας,  δεν έκανε το παραμικρό επί μία τετραετία που ήταν δήμαρχος, αφήνοντας γυμνή και απροστάτευτη την Περαία, τον Μπαξέ και την Αγία Τριάδα, με συνέπεια να βιώνουν τώρα οι κάτοικοι σοβαρά προβλήματα, όπως αυτό με τα σκουλίκια στο νερό της ύδρευσης και να τρέμουν κάθε φορά που πιάνει μια δυνατή νεροποντή από το φόβο πλημμυρών, καθώς είναι ανύπαρκτο το δίκτυο ομβρίων υδάτων. Παρ΄ όλα αυτά, με περισσή υποκρισία και φανφαρονισμό, διακηρύσσει στις συγκεντρώσεις του ότι… εγκαινιάζει ένα έργο κάθε εβδομάδα!!
Ο άλλος, δήμαρχος επί μία οκταετία, όχι μόνο δεν δημιούργησε κανένα απολύτως σοβαρό έργο στη Ν. Μηχανιώνα, στο Αγγελοχώρι και στην Κερασιά, αλλά λειτουργώντας....
με πλήρη αδιαφάνεια, απέρχεται, αφήνοντας τα ταμεία του Δήμου άδεια και ένα χρέος που ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ με τους μετριότερους υπολογισμούς.  Κι όμως, προσπαθώντας να παραπλανήσει για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους, τους τάζει «λαγούς με πετραχήλια» και ουράνιους παραδείσους με έργα από τις πετρελαιοπηγές του Καντάφι!
Και οι δύο, για να καλύψουν την παντελή έλλειψη έργων, την απουσία σοβαρών προγραμμάτων και την ένδεια οραμάτων, επιδίδονται σε ευκαιριακές συμπράξεις, με άτομα που μέχρι χτες τα έβριζαν και τα λοιδορούσαν. Αλήθεια, πως γίνεται οι μέχρι χτες αλληλομισούμενοι αντίπαλοι Κούτουκας και Στεφανίδης να συμμετέχουν από κοινού στο ψηφοδέλτιο Αλεξανδρή; Τι τους ενώνει, πέρα από τις υποσχέσεις του απερχόμενου δημάρχου Θερμαϊκού και προς τους δύο για οφίτσια και «καρέκλες»; Πως μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους για να πάει μπροστά ο τόπος; Ή μήπως κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει και στην παράταξη Μαυρομάτη, όπου κι εκεί το «τάξιμο» πάει σύννεφο, το ίδιο και οι υποσχέσεις για τις αντιδημαρχίες και τα άλλα αξιώματα;
Απέναντι στις δύο αυτές υποψηφιότητες, που άγονται και σύρονται πίσω από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εκλιπαρώντας την εκλογική τους στήριξη, βρίσκεται η πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη «Μπροστά Μαζί»  του Απόστολου Οικονομίδη, που δημιουργεί έναν ισχυρό συνδυασμό με πρόγραμμα, με αρχές, με όραμα για το μέλλον και την ανάπτυξη του νέου, διευρυμένου Δήμου Θερμαϊκού και με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους. Άτομα με ικανότητες, εμπειρία στη σωστή διοίκηση, διαχείριση και την αξιοποίηση και του τελευταίου ευρώ του φορολογούμενου πολίτη. Μία παράταξη που αποτελεί εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή μας.
Η εποχή που οι ψηφοφόροι επηρεάζονταν από τους ποταμούς προεκλογικών υποσχέσεων των υποψηφίων, πέρασε ανεπιστρεπτί. Τους «Μαυρογιαλούρους», ο λαός τους τοποθέτησε πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.  Και στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος, με τους πολίτες να τα βγάζουν δύσκολα πέρα και να αγωνιούν για την επιβίωσή τους, αυτό νομίζουμε που θα μετρήσει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, θα είναι η εντιμότητα των υποψηφίων, η διαφανής λειτουργία τους, η εργατικότητα, η αποτελεσματικότητα αλλά και η αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν ώστε να πάει ο νέος Δήμος Θερμαϊκού έστω ένα βήμα μπροστά. Να μπορέσουν οι δημότες να ζουν σε μία καλύτερη πόλη, πιο καθαρή, πιο ασφαλή, με καλύτερη ποιότητα νερού, δίχως να τσαλαβουτάνε στα λασπόνερα σε κάθε βροχή, δίχως να αναγκάζονται να διασχίζουν δρόμους-καρμανιόλες, με πλήρη αξιοποίηση των φοβερών φυσικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η ανατολική ακτή του Θερμαϊκού.    

*Ο Σπύρος Κουζινόπουλος είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας, τ.Γενικός Διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

1 σχόλιο:

  1. Για τα έργα και ημέρες του Οικονομίδη και κατά πόσο είναι ικανός, αφήστε να μιλήσουμε όσοι μένουμε στην Επανομή κ. Κουζινόπουλε. Προφανώς -δεν σας κατηγορώ γι' αυτό- δεν γνωρίζετε, όπως κι εμείς οι Επανομίτες δεν γνωρίζουμε τους άλλους 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή