Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Μπροστά Μαζί με εντιμότητα, διαφάνεια, λογοδοσία Μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής από τον Απόστολο Οικονομίδη στην εναρκτήρια προεκλογική ομιλία του

Περισσότεροι από 1.000 πολίτες τίμησαν με την παρουσία τους τον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού Απόστολο Οικονομίδη το βράδυ της Παρασκευής, 24 Σεπτεμβρίου, στην εναρκτήρια εκδήλωσή του στο «Ακρωτήρι» στην παραλία της Περαίας.

Μέσα σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, ο Απόστολος Οικονομίδης και οι άνθρωποι του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» υποδέχθηκαν τις εκατοντάδες φίλων που έσπευσαν να δηλώσουν «παρών» στο κάλεσμα. Παρόντες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, όλων των πολιτικών αποχρώσεων και ιδεολογικών πεποιθήσεων. Κοινή συνισταμένη όλων των παρευρισκόμενων: η αγάπη για τον τόπο.
Ο κ. Οικονομίδης στην ομιλία του, κάνοντας μια αναδρομή στη πολυετή ενεργή παρουσία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη 12ετή θητεία του ως δήμαρχος Επανομής, υπογράμμισε τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού. «Τα κόμματα, αν και είναι οργανωμένες ομάδες απαραίτητες και χρήσιμες σε μία κοινωνία, η πράξη απέδειξε ότι όπου προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το αυτοδιοικητικό κίνημα προσέφεραν αρνητικές υπηρεσίες. Αντιμετωπίζουμε μαζί τα προβλήματα του τόπου, πέρα από κομματικές τοποθετήσεις. Αλλωστε τα
προβλήματα δεν έχουν χρώμα», τόνισε ο κ. Οικονομίδης. «Θέλουμε ενεργούς πολίτες και υποψήφιους, με άποψη, μακριά από ταμπέλες και κόμματα», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος.
Πρώτιστο μέλημα του Απόστολου Οικονομίδη, όπως είπε, είναι η «αρμονική συνένωση των 8 δημοτικών διαμερισμάτων. Περαία, Ν. Επιβάτες, Αγ. Τριάδα, Ν. Μηχανιώνα, Κερασιά, Αγγελοχώρι, Επανομή και Μεσημέρι θα πρέπει να αποτελέσουν μια ανοικτή πόλη».
«Είναι εύκολο να διχάζεις. Είναι πολύ δύσκολο να ενώνεις. Έτσι, ευθύνη όλων μας είναι να επιλέξουμε το συνδυασμό που θα είναι η ήρεμη δύναμη, το συνδυασμό που βρίσκεται  μακριά από κομματικές διαδικασίες που αναπόφευκτα πολώνουν, το συνδυασμό που είναι ανοικτός σε όλους τους δημότες, χωρίς συμφέροντα, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς παιχνίδια κάτω από το τραπέζι. Είναι καθήκον του κάθε δημότη να ελέχξει ποιός από τους υποψήφιους δημάρχους λειτούργησε έως τώρα ενωτικά», σημείωσε ο Απόστολος Οικονομίδης.
Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Οικονομόδης, «τα πράγματα από τον Ιανουάριο του 2011 δεν θα είναι καθόλου ρόδινα, απεναντίας, θα είναι δύσκολα. Χρειάζεται συσπείρωση, συμμετοχή, ενεργοποίηση όλων μας. Οι δυσκολίες που θα προκύψουν, θα απαιτήσουν μία σφριγηλή δημοτική αρχή, που θα λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια, εντιμότητα, δυναμισμό, αποφασιστικότητα. Ο στόχος ένας και κοινός. Το καλό του τόπου μας».
Ο Απόστολος Οικονομίδης έδωσε το στίγμα των προτεραιοτήτων της νέας δημοτικής αρχής:
- Ταχύτερη οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των νέων υπηρεσιών του Δήμου
- Άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας (πολτισμός, ασφάλεια, παδεία, υγεία, καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση, οδικό δίκτυο κλπ).
- Συμμετοχή του Δήμου στην ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, με ειδική μέριμνα για τους αδύναμους συμπολίτες μας.
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Οικονομίδης τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Σημαία της παράταξής μας είναι το τρίπτυχο Εντιμότητα, Διαφάνεια, Λογοδοσία. Καμία εμπλοκή και δοσοληψία με συμφέροντα και μεγαλοπαράγοντες, ευαισθησία και σεβασμός στον άνθρωπο, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό. Αυτές τις αρχές και τις αξίες είναι ευθύνη μας να τις μπολιάσουμε σε όλους του δημότες του νέου μας δήμου. Μόνο τότε θα πάμε μαζί μπροστά. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συνθέσουμε τις απόψεις μας και με οδηγούς την εμπειρία, τη γνώση μας, αλλά κυρίως την αγάπη μας για τον τόπο, να βγούμε μπροστά σε αυτόν τον νέο αγώνα που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον.
»Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να εγκλωβίζει το μέλλον του τόπου στην απραξία. Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να παγιδεύει τους δημότες σε πελατειακές σχέσεις, τάζοντας λαγούς με πετραχείλια».
Ο κ. Οικονομίδης αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και καλύτερης προοπτικής της περιοχής, παρά τα σοβαρά διαχειριστικά προβλήματα και την οικονομική δυσπραγία, που παρατηρούνται κυρίως στους δύο από τους τρεις νυν Καποδιστριακούς δήμους.
«Μπορούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με εντιμότητα, διαφάνεια, ευαισθησία, αλλά ταυτόχρονα με τόλμη, δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Για την ανάπτυξη του τόπου μας και την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρονται. Για να υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για όλους, πρωτίστως για τους νέους.
»Η 1
η Ιανουαρίου δεν πρέπει να είναι η ημερομηνία που θα ενώσει τις εκτάσεις και τις διοικητικές μας υπηρεσίες. Είναι η ημερομηνία που θα ενώσει τις καρδιές μας και από εμάς εξαρτάται να αποτελέσει σταθμό για τις επόμενες γενιές», είπε ο Απόστολος Οικονομίδης.
Παρόντες στην ομιλία του Απόστολου Οικονομίδη ήταν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Νεάπολης, Ν. Λαδόπουλος και Μίκρας, Θ. Γκουστίλης, ο πρώην δήμαρχος Μενεμένης Π. Γαβριηλίδης, ο πρώην βουλευτής Τ. Καρράς, η νομ. σύμβουλοι Μ. Τούρτα και Κ. Γιαννακίδου, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Φεστερίδης και Λ. Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ν. Μηχανιώνας Κ. Στεφανίδης, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Ν. Παράσχου.
Περισσότερες φωτογραφίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου