Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Γιάννης Μαυρομάτης: Κοντά στους ψαράδες με μία εκδήλωση - θεσμό

«Κατευόδιο των ψαράδων»: Ήρεμες θάλασσες με καλές ψαριές


Με την παρουσία της φιλαρμονικής ορχήστρας, της παιδικής χορωδίας του δήμου αλλά και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε εχθές, Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 στις 17.00 η καθιερωμένη εκδήλωση «Κατευόδιο των Ψαράδων» στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας.

Με αφορμή την έναρξη της αλιευτικής περιόδου την 1η Οκτωβρίου ο νυν Δήμαρχος Μηχανιώνας και υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης ξεπροβόδισε τους ψαράδες λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους και τους ευχήθηκε να έχουν «καλές και ειρηνικές θάλασσες, χωρίς φορτούνες, αλλά με καλές ψαριές».


Ο κ. Μαυρομάτης δεσμεύτηκε μάλιστα ότι ανάλογες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και στον νέο διευρυμένο πλέον δήμο Θερμαϊκού. «Κάθε ομάδα του πληθυσμού είναι παραγωγική και οφείλουμε να την τιμούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαυρομάτης ήταν ο εμπνευστής των εκδηλώσεων για το κατευόδιο των ψαράδων, που ξεκίνησαν πριν από οκτώ χρόνια και αποτελούν πλέον θεσμό στην περιοχή.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής προς τους ψαράδες μας, στα τέλη Μαΐου διοργανώνεται και η «Γιορτή της Τράτας» στο δήμο Μηχανιώνας με τη λήξη της αλιευτικής περιόδου για την υποδοχή των αλιέων πίσω στον τόπο τους.

Άλλες φωτογραφίες:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου