Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν «Γιάννης κερνάει-Μαυρομάτης πίνει» στο περιοδικό του Δήμου Μηχανιώνας

του Σπύρου Κουζινόπουλου*


Επεισοδιακή, ήταν η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μηχανιώνας, όταν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον απερχόμενο δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ότι λειτουργώντας δικτατορικά, μετέτρεψε σε προσωπικό προεκλογικό του όργανο το μηνιαίο περιοδικό του Δήμου, καταπνίγοντας τη φωνή της αντιπολίτευσης, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία αράδα που να αναφέρεται στη δραστηριότητα των συμβούλων που αντιτίθενται στην καταστροφική πολιτική Μαυρομάτη.
«Αυτά που συμβαίνουν στη Μηχανιώνα δεν συνέβαιναν ούτε στην Ουγκάντα του Αμίν Νταντά, ούτε στη Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, αλλά ούτε και επί Σαντάμ Χουσείν», φώναζε σε έντονο τόνο ο επικεφαλής της παράταξης «Ευρωπαϊκή Πόλη», κ. Κυριάκος Στεφανίδης, ζητώντας ....
παράλληλα να πληρώσει από την τσέπη του ο κ. Μαυρομάτης τα έξοδα έκδοσης του περιοδικού.
Πράγματι, στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού (τεύχος 45, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2010), υπάρχουν 13 φωτογραφίες του απερχόμενου δημάρχου κ. Μαυρομάτη, ανφάς, προφίλ, όρθιος, καθιστός. Σε εγκαίνια, σε τελετές, σε δημόσιες εκδηλώσεις αλλά και στην εκκλησία. Καθώς επίσης και φωτογραφίες του από συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα έως και… 2 χρόνια πριν.
Επίσης, στη λογική του «Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει», στο ίδιο περιοδικό, δημοσιεύεται οκτασέλιδη συνέντευξη-ποταμός του κ. Μαυρομάτη στον …. εαυτό του, όπου μετά από μία τέτοια φασιστική συμπεριφορά προς την αντιπολίτευση, ισχυρίζεται ότι στη διάρκεια της οκταετίας του στο Δήμο, είχε «διοίκηση για ανοιχτές πόρτες».
Τέλος, επιχειρώντας για άλλη μία φορά να κάνει «το άσπρο-μαύρο» και να αποπροσανατολίσει τους δημότες της Μηχανιώνας, αναφέρει στη συνέντευξή του στο περιοδικό του Δήμου ότι «ο Δήμος Μηχανιώνας παρουσιάζει σοβαρό αποθεματικό 3.000.000 ευρώ και αποδεικνύει ότι είναι  ένας εύρωστος και νοικοκυρεμένος Δήμος που κουβαλά προίκα στο νέο «Καλλικράτειο» δήμο.  Πότε όμως όλα αυτά;  Μέσα στο 2009. Ενώ σήμερα, λόγω της κακοδιαχείρισης Μαυρομάτη, την κατάχρηση, τα βαριά πρόστιμα ύψους 2.600.000 ευρώ για τις πέργκολες, το χρέος των 1.950.000 στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,  τα χρέη στην ΕΥΑΘ και τα άλλα «κρυφά χρέη» του Δήμου, όχι μόνο δεν υπάρχει αυτό το πλασματικό απόθεμα, αλλά αντιθέτως έχουν συσσωρευθεί χρέη που αγγίζουν τα 10.000.000 ευρώ και ο δήμος να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μην έχει να πληρώσει το προσωπικό του το επόμενο διάστημα. Και η ελλειμματική «προίκα» Μαυρομάτη στο νέο δήμο, θα είναι βαριά και ασήκωτη.

*Ο Σπύρος Κουζινόπουλος είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας, τ. Γενικός Διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου