Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια 2ου ΓΕΛ Θερμαϊκού

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του 2ου Γενικού Λυκείου του Δήμου Θερμαϊκού πρόκειται να τελεστούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 09.00΄στην Άνω Περαία (παραπλεύρως του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου).

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου, στο ισόγειο του κτιρίου  βρίσκονται έξι αίθουσες διδασκαλίας, ενώ στο επίπεδο μεταξύ πρώτου ορόφου και ισογείου βρίσκονται ακόμη εφτά αίθουσες διδασκαλίας, ένα κυλικείο, τα γραφεία καθηγητών και  μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου  στεγάζεται η αίθουσα του  εργαστηρίου πληροφορικής, η αίθουσα ξένων γλωσσών, η αίθουσα μαθημάτων επιλογής, το εργαστήριο φυσικών  επιστημών, η βιβλιοθήκη και το εργαστήριο τεχνολογίας. Να σημειωθεί πως ...
σε κάθε όροφο υπάρχουν  βοηθητικοί χώροι (τουαλέτες, αποθήκες).
Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και είχε προϋπολογισμό 2.735.346,17 €.
«Γερά γράμματα, σωστή αγωγή και, πάνω απ’ όλα, μια ποιοτική παιδεία μέσα από σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ασφαλείς για τα παιδιά μας. Αυτή είναι η ευχή του κάθε γονιού και εκπαιδευτικού και το ζητούμενο της Δημοτικής Αρχής, που από την αρχή έχει θέσει ως στόχο της τη διατήρηση της πρωινής βάρδιας στα σχολεία της περιοχής ευθύνης της», επεσήμανε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής και κατέληξε λέγοντας: «κάθε σχολείο που εγκαινιάζεται μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους. Η επένδυση στην παιδεία αποτελεί μονόδρομο για μας και εύχομαι ολόψυχα, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να αγαπήσουν περισσότερο την σχολική καθημερινότητά τους αφού, πλέον, το περιβάλλον που θα δραστηριοποιούνται θα τους παρέχει πολύ καλύτερη δυνατότητα ανάπτυξης των δράσεών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου