Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η Πολιτική Προστασία στην πρώτη γραμμή


Με τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του δήμου Επανομής συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης. Οι εθελοντές ενημέρωσαν τον υποψήφιο δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν την άμεση στήριξή του, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο ρόλο που έχουν αναλάβει.
Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομάτης δεσμεύτηκε η Πολιτική Προστασία να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα της πολιτικής που θα εφαρμόσει στο νέο διευρυμένο δήμο Θερμαϊκού, κάτι που περιλαμβάνεται άλλωστε και στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και μέρες.

Οργανωμένη προστασία

«Ο νέος δήμος Θερμαϊκού θα αποκτήσει Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σύγχρονη και οργανωμένη, όπως προβλέπει άλλωστε ο Καλλικράτης. Σε αυτή θα εργάζεται μόνιμο προσωπικό, το οποίο θα προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, ενώ θα δοθούν τα αναγκαία κίνητρα για να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια και εθελοντές πολίτες. Η υπηρεσία θα στεγάζεται σε κομβικό σημείο - αναφορά, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες και των τριών σημερινών  δήμων που συγκροτούν τον νέο δήμο Θερμαϊκού», σημείωσε ο κ. Μαυρομάτης και πρόσθεσε ότι στον ετήσιο προϋπολογισμό του νέου δήμου θα προβλέπεται συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε οι εθελοντές να μην καταβάλλουν οποιοδήποτε ποσό για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες της Ομάδας.

«Διαθέτουμε τη θέληση αλλά και την εμπειρία, αφού ήδη στο δήμο Μηχανώνας εκπαιδεύσαμε εθελοντές, να συστήσουμε μια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας αντάξια του νέου δήμου Θερμαϊκού. Σε αυτά τα ζητήματα δεν επιτρέπονται εκπτώσεις. Θα λάβουμε όλα τα  αναγκαία μέτρα, ώστε να είμαστε έτοιμοι -όποτε αυτό χρειαστεί- να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τους κατοίκους», κατέληξε ο κ. Μαυρομάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου