Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Οι χάρτινοι πύργοι των κ. Αλεξανδρή και Μαυρομάτη

του Σπύρου Κουζινόπουλου, δημοσιογράφου-συγγραφέα, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό «Μπροστά Μαζί»


Μας πήρε στο τηλέφωνο, το βράδυ της Δευτέρας, Τουμπιώτης φίλος, πλασιέ σε μεγάλη εταιρεία ειδών διατροφής, για να ευχηθεί «καλή επιτυχία», όταν πληροφορήθηκε ότι είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Θερμαϊκού με τον συνδυασμό «Μπροστά Μαζί» του υποψηφίου δημάρχου Απόστολου Οικονομίδη. Και αφού γκρίνιαξε αρκετά για την πορεία των ομάδων της
Θεσσαλονίκης στο φετινό πρωτάθλημα («Δεν φτάνει που ο ΠΑΟΚ έχει αυτή την καθοδική πορεία, έφαγε και ο Άρης την τεσσάρα του μέσα στο Χαριλάου, έχασε βαθμούς και ο Ηρακλής, πάνε κατά διαόλου σου λέω»), στο τέλος μου ανέφερε και ένα πάθημά του στην περιοχή μας το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
-«Ήμουνα σε ένα πελάτη, κοντά στην πλατεία της Περαίας. Και κάποια στιγμή, την ώρα που έφευγα, για να κατευθυνθώ σε έναν άλλο πελάτη στη Μηχανιώνα, έπιασε νεροποντή. Από την πλατεία βγήκα στην οδό Δημοκρατίας, για να κατευθυνθώ προς την Περαία και από κει στον τελικό μου προορισμό. Κι εκεί, έπαθα πλάκα. Ο δρόμος είχε μεταβληθεί σε ποτάμι, θυμίζοντας Βενετία. Με τους πεζούς να τρέχουν σαν τρελοί για να προφυλαχθούν από τα συντριβάνια το νερό που σηκώνονταν κάθε που περνούσε κάποιο αυτοκίνητο. Ενώ κάποια οχήματα, είχαν ακινητοποιηθεί καταμεσής του δρόμου από τα νερά που πήρε η μηχανή τους.  Το ίδιο θέαμα και μπροστά στην αστυνομία του Μπαξέ, όπου  τα νερά της βροχής σχημάτιζαν λίμνη. Τρόμαξα να βγω στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας για να φτάσω στον προορισμό μου».
-Ε, από κει και πέρα, θα ήταν καλά τα πράγματα, του παρατήρησα.
-«Εσύ το λες», ήρθε η απάντησή του. Για να συνεχίσει οργισμένος: «Νόμιζα κι εγώ ότι η Μηχανιώνα δεν θα έχει πρόβλημα με τη βροχή, όμως και εκεί, τρόμαξα να διασχίσω την οδό Κ.Βάρναλη, από το δημοτικό σχολείο που βρίσκεται στη στροφή, μέχρι το Δημαρχείο. Ποτάμι κι εκεί ο δρόμος.
-Μα εκεί υπάρχουν σχάρες του δικτύου ομβρίων υδάτων, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο,  του αντέτεινα.
-«Ναι, μόνο που οι σχάρες, μοιάζουν σαν διακοσμητικές, με την κλίση που έχει ο δρόμος», μου απάντησε.
Αφιερωμένα όλα αυτά στους απερχόμενους δημάρχους Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή και Μηχανιώνας, Γιάννη Μαυρομάτη, που ειδικά τις τελευταίες μέρες μας έπρηξαν τα αυτιά με την… «κοσμογονία έργων» που ισχυρίζονται ότι υλοποίησαν επί των ημερών τους.  Τα κούφια λόγια και οι μεγαλόστομοι απολογισμοί που παρουσιάζουν, για να παραπλανήσουν τους δημότες ώστε να τους ξαναψηφίσουν, καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι καθημερινά και πνίγονται στα νερά της πρώτης νεροποντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου