Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΟΝ FM 100 Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Σε ραδιοφωνική συζήτηση συμμετείχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού Νίκος Παράσχου (σήμερα 22-10-2010} που διοργάνωσε το Δημοτικό Ραδιόφωνο “FM 100” και που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αδάμ.
Ο κ. Παράσχου ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της συζήτησης το όραμα του συνδυασμού του «Κοινωνία των Πολιτών», που φιλοδοξεί να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Μια ανατροπή που θα έχει ένα στόχο για ολόκληρο το νέο δήμο Θερμαϊκού. Να υπάρχει ανάπτυξη, να υπάρχει ποιότητα ζωής, με υποδομές στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική αλληλεγγύη, και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».
            Αναφορά έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παράσχου και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής λέγοντας ότι «Πρέπει να αποτελέσει οικονομική πηγή για το νέο δήμο, του οποίου ο ρόλος πρέπει να είναι καθοριστικός». 
Ενδεικτικά ανέφερε ότι «Για την “Κοινωνία των Πολιτών” η σύνδεση της παραλίας του σημερινού δήμου Θερμαϊκού με την Αγία Τριάδα, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα. Το πρόβλημα επίσης που ζητά....
άμεση λύση, και θα εξυπηρετήσει πρώτιστα τον πολίτη, είναι η πρόσβαση στη Μηχανιώνα με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Είναι ο βασικός λόγος που φρέναρε την ανάπτυξη του τόπου» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι «Και η είσοδος στη πόλη της Επανομής, πρέπει να γίνεται από την κεντρική πύλη της Επανομής και η έξοδος από την περιφερειακή οδό της».
Ειδικότερα έκανε αναφορά στην ανάπλαση και αξιοποίηση ολόκληρης της ακτογραμμής τονίζοντας ότι «Στόχος είναι η ανάπλαση της παραλίας της Επανομής και η αξιοποίηση των περιοχών Ναυάγιο, Ποταμός, Πάλιουρα  που αποτελούν πόλο έλξης για όλους».
            Τέλος αναφορά έκανε και στη λειτουργία του δήμου, λέγοντας «Οραματίζομαι ένα Δήμο ανοικτό για όλους τους κατοίκους. Ο νέος Δήμος μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει με χρηστή διοίκηση, διαφάνεια, νέες ιδέες, καινούργια πρόσωπα.  Βλέπω το ρόλο και τη λειτουργία του δημάρχου, αλλά και της δημοτικής αρχής στο σύνολό της, σαν ένα ρόλο ευθύνης και υπηρεσίας απέναντι στο νέο Δήμο και στους ανθρώπους του». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου