Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Απ. Οικονομίδης: Να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το πόρισμα για την κατάχρηση

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Περαίας
Την εκτίμηση ότι ο συνδυασμός «Μπροστά Μαζί» θα είναι ο νικητής των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου στο δήμο Θερμαϊκού, καθώς οι αντίπαλοι συνδυασμοί βρίσκονται σε συνεχή καθοδική πορεία, διατύπωσε  ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Απόστολος Οικονομίδης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην τελετή εγκαινίων του εκλογικού κέντρου Περαίας του συνδυασμού του «Μπροστά Μαζί». Παράλληλα, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα
το πόρισμα των Επιθεωρητών της Οικονομικής Επιθεώρησης Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα της κατάχρησης στο Δήμο Μηχανιώνας.
Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησαν την εκδήλωση, χειροκροτώντας θερμά τον υποψήφιο δήμαρχο, ενώ μεταξύ των άλλων, στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν ο τέως βουλευτής Λευτέρης Κωνσταντινίδης, καθηγητής της Οδοντιατρικής στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και ο πρώην δήμαρχος Μενεμένης Παναγιώτης Γαβριηλίδης.
«Περιμέναμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο, να αναπτυχθεί μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων ένας εποικοδομητικός διάλογος για τα προβλήματα της περιοχής και να διατυπωθούν προτάσεις για την επίλυσή τους. Αντί γι΄ αυτό, παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τους σημερινούς δημάρχους Μηχανιώνας και Θερμαϊκού, να εκτοξεύουν σοβαρές κατηγορίες ο ένας κατά του άλλου, διανθισμένες με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ύβρεις και να αλληλοκατηγορούνται  για ατασθαλίες, καταδίκες, ρεμούλες και άλλα τέτοια. Με συνέπεια να δηλητηριάζεται το ήρεμο προεκλογικό κλίμα και να πλήττεται ο πολιτισμένος διάλογος», τόνισε ο κ. Απ. Οικονομίδης. Επισημαίνοντας ότι για τις εκτοξευόμενες κατηγορίες, παρόλο που γίνεται λόγος για βαρύτατες ευθύνες δημάρχων και χρηματικούς καταλογισμούς ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κανείς αρμόδιος δεν συγκινήθηκε μέχρι τώρα, ώστε να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για την κατάχρηση.
«Πρέπει τα πράγματα να ξεδιαλύνουν αμέσως. Δεν μπορούμε να συρθούμε στις εκλογές με αυτό το νοσηρό κλίμα. Οι δημότες του νέου δήμου Θερμαϊκού, οι πολίτες της Μηχανιώνας, της Επανομής και του Θερμαϊκού πρέπει να γνωρίζουν πριν ψηφίσουν, ώστε να διαμορφώσουν άποψη», παρατήρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί». Και πρόσθεσε: «Που είναι η Πολιτεία ώστε να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση; Και γιατί να σέρνεται αυτή η φημολογία και να δίνεται η εντύπωση ότι «μας παίρνει όλους η μπάλα;». Εγώ αυτό δεν το επιτρέπω. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Και έχουν υποχρέωση και οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι να πάρουν θέση και να πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Για χάρη της αλήθειας και μόνο τα λέω τώρα αυτά. Δεν έχω τίποτε προσωπικό με κανέναν», είπε ο κ. Οικονομίδης.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κατήγγειλε τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος που γίνεται με τις εφημερίδες των δήμων Θερμαϊκού και Μηχανιώνας, τις οποίες οι δύο νυν δήμαρχοι τις χρησιμοποιούν σαν προσωπικά προεκλογικά προπαγανδιστικά τους έντυπα. Τις εφημερίδες αυτές, τις κυκλοφορούν σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα όχι μόνο στα όρια του δήμου τους, αλλά και στους γειτονικούς δήμους που συνενώνονται, προσπαθώντας να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους.  «Με πιο δικαίωμα χρησιμοποιούν τις επίσημες εφημερίδες των Δήμων για την προσωπική τους προβολή; Που βρήκαν το ηθικό ανάστημα να λειτουργούν τα δημοτικά έντυπα ως κτήμα τους; Πως έχουν το θράσος να χρεώνουν τους Δήμους με δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την προσωπική τους προεκλογική προβολή;», αναρωτήθηκε ο κ. Οικονομίδης.  Για να προσθέσει: «Θα μπορούσαμε κι εμείς την εφημερίδα του Δήμου Επανομής αντί για 3.000 φύλλα που τυπώνουμε σήμερα, να την κυκλοφορήσουμε σε 30.000 αντίτυπα και να την σκορπίσουμε και στις άλλες περιοχές του νέου Δήμου, γράφοντας μέσα για ανύπαρκτά «έργα» μας και ευλογώντας τα γένια μας. Θα ήταν όμως σωστό αυτό; Θα ήταν ηθικό; Θα ήταν τίμιο;»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Απόστολος Οικονομίδης, διατύπωσε την πρόβλεψη ότι ο συνδυασμός του θα είναι ο νικητής των εκλογών. «Πάμε πολύ καλά. Παίρνουμε πόντους καθημερινά, καθώς οι πολίτες μας γνωρίζουν και ανεβαίνει διαρκώς η εκτίμησή τους απέναντί μας. Ενώ αντιθέτως, οι αντίπαλοί μας, έφτασαν στα όριά τους και βρίσκονται πλέον σε καθοδική πορεία», είπε. Για να καταλήξει: «Πορευόμαστε προς τη νίκη, κόντρα στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, κόντρα στην παραπληροφόρηση, την υπονόμευση, τους εκβιασμούς και την εξαγορά συνειδήσεων. Πορευόμαστε προς τη νίκη όχι για να γίνουμε απλοί διαχειριστές της τοπικής εξουσίας, αλλά εργάτες και αναμορφωτές της πόλης μας και όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται, γιατί η παράταξή μας αποτελείται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Είμαστε εσείς! Με τη δύναμη που μας δίνετε, είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά.  Είμαστε σίγουρα οι νικητές. Όμως δεν επαναπαυόμαστε. Ίσα-ίσα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη. Δουλεύουμε με σοβαρότητα, με θάρρος και αξιοπρέπεια. Μαζί μπορούμε περισσότερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου