Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Θεμελίωση Πολιτιστικού Κέντρου

«Η δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου είναι για εμάς η έμπρακτη υλοποίηση του οράματός μας για την ανάπτυξη του πολιτισμού και των τεχνών από τους απογόνους των προσφύγων, αλλά και από τους νέους κατοίκους που τιμούν την περιοχή μας με το να ζουν και να δραστηριοποιούνται σε αυτή!

Νιώθω υπερηφάνεια, αλλά και ευθύνη αφού έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας ένα έργο με πολύ μεγάλη  συνολική επένδυση. Όμως, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η επένδυση ψυχής πολλών πρώην κοινοταρχών της Περαίας σε υποδομές ζωής, που σήμερα εμείς και τα παιδιά μας χαιρόμαστε».
Αυτά επεσήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής, κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης του Πολιτιστικού Κέντρου σήμερα το πρωί.
Το σπίτι του πολιτισμού κατασκευάζεται στη συμβολή των οδών Αμπελοκήπων και Ιωνίας στην Περαία.
Πρόκειται για ένα κτίσμα 1440 τ.μ., το οποίο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Το Πολιτιστικό Κέντρο θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 2400 τ.μ.
Στο υπόγειο, 490 τ.μ., θα υπάρχουν αποθήκες και βοηθητικοί χώροι. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το θέατρο, το εντευκτήριο, οι χώροι αναμονής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών θα βρίσκονται στο ισόγειο με συνολικό εμβαδόν 490 τ.μ., ενώ στον όροφο και σε χώρο 460 τ.μ. θα βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης, οι χώροι καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων (γλυπτική, ζωγραφική), οι αίθουσες μαθημάτων χορού και μουσικής και η βιβλιοθήκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου