Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πρόταση για σχολείο στην Αγία Τριάδα από Μαυρομάτη

Εκατοντάδες παιδιά αναζητούν σχολείο!
Το δικό τους σχολείο περιμένουν ακόμη από την Πολιτεία εκατοντάδες μαθητές γυμνασίου και λυκείου που διαμένουν στην Αγία Τριάδα του δήμου Θερμαϊκού και αναγκάζονται να μετακινούνται
καθημερινά σε γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα για να κάνουν μάθημα.


Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των αρμοδίων παραγόντων και τις έντονες διαμαρτυρίες των
κατοίκων της περιοχής, η Αγία Τριάδα δεν απέκτησε ακόμη σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -διαθέτει μόνο ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό-, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μεταβαίνουν καθημερινά για μάθημα μέχρι τους Νέους Επιβάτες και την Περαία, χρησιμοποιώντας μάλιστα για τις μετακινήσεις του το αστικό!
Οικόπεδο υπάρχει! Ο χώρος για την ανέγερση σχολείου έχει ήδη βρεθεί, ωστόσο παραμένει εδώ και χρόνια ανεκμετάλλευτος. Πρόκειται για μία δημοτική έκταση δυο περίπου στρεμμάτων στην άνω πλευρά του οικισμού, που χρησιμοποιούνταν παλιά για τις ανάγκες του γεωργικού συνεταιρισμού που λειτουργούσε στην περιοχή.
Όταν έκλεισε ο συνεταιρισμός –πριν από περίπου μια 15ετία- το οικόπεδο πέρασε σε αχρηστία ενώ
στη συνέχεια αποχαρακτηρίστηκε με σκοπό την ανέγερση σχολείου.
Τα χρόνια πέρασαν, οι εργασίες ωστόσο για την κατασκευή του δεν ξεκίνησαν ποτέ.
Αντίθετα η αδιαφορία των αρμοδίων μετέτρεψε την έκταση σε πραγματικό σκουπιδότοπο. Πεταμένοι
κάδοι απορριμμάτων, παλιές βάρκες, σακούλες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς εναπόκειται εκεί, προκαλώντας τη δυσφορία γονέων και μαθητών.
ΣΧΟΛΙΟ: Το άρθρο αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα του "ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ - ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ". Είναι πρόταση που επανειλημμένα κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής (σε διαδοχικές δημοτικές διοικήσεις που αδιαφόρησαν). Ας ελπίσουμε η πρόταση αυτή τη φορά να υποστηριχθεί από όλους τους συνδυασμούς ώστε αυτό το υπέροχο οικόπεδο να αξιοποιηθεί  προς το συμφέρον της παιδείας και της νεολαίας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου