Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα του Απ. Οικονομίδη από Επανομή

 Διάλογος με αξιοπρέπεια

για τα προβλήματα
και όχι «κοκορομαχίες»

Μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου  της παράταξής του «Μπροστά Μαζί» στην Επανομή το βράδυ της Δευτέρας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Απόστολος Οικονομίδης τόνισε ότι αυτές τις μέρες δεν γίνεται πραγματικός διάλογος για τα προβλήματα και τις προοπτικές του τόπου, αλλά παρατηρείται μια έντονη αντιπαράθεση με ευθύνη κυρίως των νυν δημάρχων Ν. Μηχανιώνας και Θερμαϊκού, που έχουν αποδυθεί σε μια εκστρατεία αλληλοκατηγοριών, σαν να μην έχουν ουσιαστικές προτάσεις και συγκροτημένα προγράμματα.

Ο κ. Οικονομίδης, παρουσιάζοντας και το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού του, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην σημασία ενός πραγματικού διαλόγου και πρόσθεσε ότι κυρίαρχο στοιχείο των ανθρώπων της παράταξης είναι η αξιοπρέπεια, η ανεξάρτητη και ελεύθερη βούληση, η εντιμότητα και η γνώση. Παράλληλα καυτηρίασε ορισμένες συμπεριφορές και υπόγειες κινήσεις πολιτικών προσώπων, που και σε αυτές τις εκλογές κατεβάζουν το επίπεδο με μεθοδευμένες παρεμβάσεις και φθηνές σκοπιμότητες , ξεχνώντας ότι οι πολίτες έχουν καταδικάσει τέτοιες τακτικές του παρελθόντος, που οδήγησαν στην αναξιοπιστία του σημερινού πολιτικού συστήματος.

«Είμαστε οι υγιείς δυνάμεις, που οι πράξεις και το έργο μας μάς δικαίωσαν όλα αυτά τα χρόνια», συνέχισε ο κ. Οικονομίδης, επιμένοντας στην παρουσίαση προτάσεων για τον νέο δήμο Θερμαϊκού, κόντρα στην υποσχεσιολογία, την παραπληροφόρηση, την υπονόμευση, τους εκβιασμούς και την εξαγορά συνειδήσεων.

Οι «κοκορομαχίες»

Αναφερόμενος στην ανάγκη ανάπτυξης ενός ουσιαστικού διαλόγου υπογράμμισε χαρακτηριστικά: 
«Επειδή πιστεύουμε στο διάλογο και στην αντιπαράθεση απόψεων και ιδεών, περιμέναμε ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα αναπτύσσονταν μία συζήτηση. Συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, για την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες μας αλλά και για το χρέος των 15 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο θα κληθεί να αρχίσει τη λειτουργία του από 1ης Ιανουαρίου 2011 ο καινούριος Δήμος. Αντί όμως αυτού, βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να υπάρχει μία έντονη κοκορομαχία μεταξύ των δημάρχων της Μηχανιώνας και του Θερμαϊκού, με την εκτόξευση βαρύτατων αλληλοκατηγοριών και προσωπικών αιχμών, με ύβρεις και χαρακτηρισμούς του ενός προς τον άλλο. Χωρίς όμως να γίνεται κουβέντα για τα προβλήματα, για το αύριο, για το πώς θα μπορέσει να αναπτυχθεί η περιοχή μας. Για το πώς οι νέοι μας θα βρουν ευκαιρίες απασχόλησης. Για το πώς θα καλυτερεύσει η ποιότητα ζωής και στα οκτώ διαμερίσματα του νέου Δήμου. Θεωρούμε αυτή την αντιπαράθεση αποπροσανατολιστική».

Για το πρόγραμμα

Μιλώντας για τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος του συνδυασμού του ο κ. Οικονομίδης τόνισε:
«Έχουμε ένα Δημοτικό Πρόγραμμα, το οποίο μαζί το συντάξαμε, με την καθημερινή μας επαφή.
Πρόγραμμα εφαρμοσμένο και προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις του πολίτη.
Πρόγραμμα δημιουργίας, με ευαισθησία στο Περιβάλλον, με σεβασμό στον άνθρωπο, την καθημερινότητά του και την ποιότητα της ζωής του.
Στόχοι μας είναι:
Να αναδείξουμε τα πραγματικά τοπικά προβλήματα και ζητήματα, μέσα από συνεχή και ουσιαστικό διάλογο, ώστε να πετύχουμε ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.
Να προωθούμε λύσεις με απόλυτη διαφάνεια.
Να γίνουμε χώρος προβληματισμού για την ανάδειξη νέων ιδεών και νέων αυτοδιοικητικών στελεχών.
Να καθιερώσουμε την απόλυτη ισονομία και ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες.
Να επιβάλουμε το σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας και της συλλογικής δουλειάς.
Στο νέο Δήμο Θερμαϊκού, αν διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει ανάπτυξη, θα παραχθεί πλούτος, θα έρθει η προκοπή και η πρόοδος.
Πορευόμαστε προς τη νίκη όχι για να γίνουμε απλοί διαχειριστές της τοπικής εξουσίας, αλλά εργάτες και αναμορφωτές της πόλης μας και όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου μας.
Η παράταξή μας αποτελείται από ανθρώπους της διπλανής σας πόρτας. Είμαστε εσείς! Με τη δύναμη που μας δώσατε σήμερα, είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά. Είμαστε σίγουρα  στους δύο πρώτους για τη δεύτερη Κυριακή. Είμαστε σίγουρα νικητές. Όμως δεν επαναπαυόμαστε. Ίσα-ίσα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας.
Δεν αφήνουμε ούτε μία μέρα να πάει χαμένη.
Δουλεύουμε με σοβαρότητα, με θάρρος και αξιοπρέπεια.
Μαζί μπορούμε περισσότερα.
Μαζί Μπροστά χτίζουμε το αύριο.
Μαζί Μπροστά για τον άνθρωπο, για τη ζωή, για την προκοπή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου