Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ανοιχτή συζήτηση του Απ. Οικονομίδη με τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού

Σε όλα τα θέματα, που τέθηκαν από κατοίκους της Περαίας, της Αγίας Τριάδας και των   Νέων Επιβατών, όπως η ποιότητα του νερού της περιοχής, η κατάσταση των δρόμων και το κυκλοφιακό, απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Απόστολος Οικονομίδης σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 24 Οκτωβρίου, στο κοινοτικό κατάστημα Ν. Επιβατών.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο κ. Οικονομίδης παρουσίασε τις προτεραιότητες της παράταξής του «Μπροστά Μαζί» και τα κύρια σημεία του προγράμματός της, τονίζοντας ιδιαίτερα την σημασία της αρμονικής συνένωσης των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων από Περαία μέχρι Μεσημέρι, καθώς και την βαρύτητα, που δίνει ο συνδυασμός του στην ταχύτερη οργάνωση και στελέχωση των υπηρεσιών του νέου δήμου Θερμαϊκού.
Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής επισήμανε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει σχεδιασμός για:
- Την αξιοποίηση της έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων στη θέση «Τσαϊρια»
- Την απόκτηση από τον δήμο Θερμαϊκού της έκτασης του κάμπνγκ Αγίας Τριάδας.
- Τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών με νέα μελέτη, την δημιουργία πάρκινγκ και την αναμόρφωση των συγκοινωνιακών γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, που κινούνται προς και από την Θεσσαλονίκη.
- Την κατασκευή νέων διδακτηρίων και την γενικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολικής στέγης.
- Τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και την ενίσχυση των ποσοτήτων στις δεξαμενές σε σύνδεση με πηγές από την περιοχή της Επανομής.
Σε ερωτήσεις των κατοίκων για την θαλάσσια συγκοινωνία απάντησε ότι το θέμα αυτό θα εξεταστεί σε συνεργασία με άλλους συναρμόδιους φορείς και με την σοβαρότητα, που αρμόζει σε τέτοιου είδους ζητήματα.
Σε άλλη ερώτηση για την ανάγκη δημιουργίας προαστιακού σιδηροδρόμου απάντησε ότι είναι ένα θέμα, που θέλει σχεδιασμό και μελέτη, κάτι επί του οποίου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια.
Τέλος είπε ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα της καθημερινότητας, όπως καθαριότητα, μεταφορά απορριμμάτων, πεζοδρομήσεις, μικρές αναπλάσεις στις γειτονιές και βελτίωση των συνθηκών ζωής, έτσι ώστε η περιοχή να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και να τονωθεί η εμπορική και τουριστική κίνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου