Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εγκαινιάστηκε το 2ο ΓΕΛ

Το 2ο Γενικό Λύκειο Θερμαϊκού εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Ιωάννης Αλεξανδρής.
Παρουσία δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων της σχολικής κοινότητας, του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων και μαθητών, ο Δήμαρχος έκοψε τη λευκή κορδέλα με τη βοήθεια του τέως Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και νυν Χαλκιδικής, Θεόδουλου Ταπανίδη.

«Η σχολική στέγη είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πλειοψηφία τους οι δήμοι», επεσήμανε ο κ. Αλεξανδρής στο σύντομο χαιρετισμό του και κατέληξε: «Κτίρια απαρχαιωμένα, με βλάβες, χωρίς θέρμανση, με μαθητές να συνωστίζονται σε λίγα μόνο τετραγωνικά αιθουσών, σχολεία με διπλοβάρδια…δεν πρόκειται να υπάρξουν στο δήμο μας!  Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να προλάβουμε τα αυξημένα αιτήματα, που παρουσιάζονται και, πιστεύω, πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αφού οι προσπάθειές μας είναι σοβαρές, εντατικές και καλά μελετημένες».
Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη του έργου, στο ισόγειο του κτιρίου  βρίσκονται έξι αίθουσες διδασκαλίας, ενώ στο επίπεδο μεταξύ πρώτου ορόφου και ισογείου βρίσκονται ακόμη εφτά αίθουσες διδασκαλίας, ένα κυλικείο, τα γραφεία καθηγητών και  μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου  στεγάζεται η αίθουσα του  εργαστηρίου πληροφορικής, η αίθουσα ξένων γλωσσών, η αίθουσα μαθημάτων επιλογής, το εργαστήριο φυσικών  επιστημών, η βιβλιοθήκη και το εργαστήριο τεχνολογίας. Να σημειωθεί πως σε κάθε όροφο υπάρχουν  βοηθητικοί χώροι (τουαλέτες, αποθήκες).
Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και είχε προϋπολογισμό 2.735.346,17 €. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου