Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γράφει ο Ευστάθιος Δημόπουλος *

Φίλες και φίλοι,

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να λειτουργήσει σ’ ένα διαφορετικά διαμορφωμένο τοπίο, ν’ αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και δεδομένα, να λειτουργήσει σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον. Η πραγματικότητα αυτή επιβάλλει εγρήγορση, ανάδειξη και συστράτευση των θετικών δυνάμεων, ενεργή συμμετοχή αλλά και σκληρή προσπάθεια για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Είναι γεγονός πως καμία αλλαγή, καμία μεταρρύθμιση δε μπορεί να επιτευχθεί, εάν δεν έχει στο κέντρο του ενδιαφέροντός της τον άνθρωπο και κυρίως αν δεν “αλλάξουν” αυτοί οι άνθρωποι που θα κληθούν να την εφαρμόσουν. Αν δεν αλλάξουν τον, μέχρι τώρα, τρόπο σκέψης, αντίληψης, νοοτροπίας, διοίκησης,  συμπεριφοράς, λειτουργίας και άσκησης εξουσίας.


Μέχρι σήμερα, ο τόπος, έχει πληρώσει πολύ ακριβά προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα, αδιέξοδες πολιτικές, μεγαλοϊδεατισμούς, ανικανότητες, λαθεμένους χειρισμούς, έλλειψη στόχων, προγραμματισμού, ουσιαστική και αποτελεσματική δράση και έργο, με τις κάποιες εξαιρέσεις απλά να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Τα αποτελέσματά τους είναι, δυστυχώς, ορατά και τραγικά. Μέχρι εδώ!

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 καλούμαστε να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
Μια ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ σε όλα και όχι μόνο στη “γεωγραφία” του νέου δήμου Θερμαικου. Καλούμαστε να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ  και να βάλουμε γερά θεμέλια στο νέο δήμο . Καλούμαστε να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ στα πάντα. Στον τρόπο σκέψης, διοίκησης, άσκησης πολιτικών, σχεδιασμού, στόχευσης, έργου, παραγωγικότητας και μετρήσιμης αποτελεσματικότητας. Μια ΝΕΑ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ που θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μεταξύ δήμου και δημότη, που θα γεννά ελπίδα, θα αφήνει πίσω το “παλιό”, θα προσδοκά στο νέο, θα φέρει και πάλι το χαμόγελο και την αισιοδοξία για το αύριο.

Καταθέτουμε μια νέα ενωτική και ιδιαίτερη δυναμική πρόταση, που απευθύνεται σε όλους όσους πιστεύουν ότι το κοινό συμφέρον είναι πάνω από το προσωπικό, που πιστεύουν στη συλλογική δράση, στις δημοκρατικές διαδικασίες, που ενδιαφέρονται για το σήμερα και το αύριο του τόπου. Σε όλους αυτούς που πρεσβεύουν ότι, επιτέλους, ο δήμος Θερμαικου , πρέπει να βρει τη θέση του στη νέα γεωγραφία και τη νέα οικονομία και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο

.Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν υπάρχουν διλήμματα αλλά συνειδητές επιλογές.

Επιλογές σύγκρουσης του παλιού με το νέο, της ευθύνης με την ανευθυνότητα, της εργατικότητας με την οκνηρία, του σχεδίου με το εφήμερο, της προοπτικής με την οπισθοδρόμηση, της δράσης με την αδράνεια, της αποφασιστικότητας με τη διστακτικότητα, της σύνθεσης με τη διάλυση, της δυναμικής με την αδυναμία, της πολυχρωμίας με το ασπρόμαυρο ή γκρίζο. Το δικό μας “αποτύπωμα” θέλουμε και θα είναι αποτύπωμα δημιουργίας.

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 είναι η ευκαιρία μας για μια ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ γιατί “ζούμε σ’ αυτό τον τόπο και μας νοιάζει”...

Με εκτίμηση Δημόπουλος Ευστάθιος (Δημοσιογράφος)

ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
                                                         ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ

* ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ)
            Ο Δημόπουλος Ευστάθιος ,του Πολυχρόνη, γεννήθηκε στις 29 Απριλίου το 1987 στην Επανομή. Απόφοιτος του 1
ου Ενιαίου Λυκείου Επανομής και τελειόφοιτος  του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στο 7ο Πανευρωπαϊκό σεμινάριο «Πολιτικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων»  καθώς και στο  12ο Διαβαλκανικό σεμινάριο σχετικά με την «Δημόσια Διοίκηση και τις Πολιτικές Επιστήμες». Γνώστης της Αγγλικής και της Γερμανικής γλώσσας.
            Από το 2008 έως το 2010 εργάστηκε ως δημοσιογράφος-παρουσιαστής ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό΄΄
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ΄΄ σε εκπομπή σχετική με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι μέλος του  ΔΣ του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, γραμματέας συντονιστικού ΠΑΣΠ του ΑΠΘ, επίσης είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης φοιτητών ΑΠΘ, της ΠΑΣΠ καθώς και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Κατά το έτος 2008-2009 διετέλεσε ταμίας ΑΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ενώ είναι εθελοντής διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ και σύνεδρος στο Συνέδριο Επανίδρυσης Νεολαίας.
Είναι  μέλος της οργάνωσης ΄΄ΟΙΚΟΛΟΓΊΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ καθώς και της Μ.Κ.Ο. ΄΄ΜΕΤΑΠΟΛΙΣ΄΄. Είναι  ιδρυτικό μέλος του φορέα ΄΄ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΗΣ΄΄, μέλος του ΄΄ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ΄΄ (ΝΟΠΕ), γραμματέας του συλλόγου φοιτητών ΄΄ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ΄΄ και ιδρυτικό μέλος του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΄΄
RADIO EPANOMΙ΄΄.

Edimopoulos.blogspot.com

Τηλέφωνο :6983641222

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου