Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Aσυναρτησίες ή …….πανικός?

Ο μπαγάσας ενόχλησε γιατί χρησιμοποίησε ψευδώνυμο? Δανείστηκε μια πρακτική τόσο προσφιλή στον δημοσιογραφικό κόσμο και όχι μόνο και απευθύνθηκε με αυτό σε έναν δημοσιογράφο (κ.Κουζινόπουλο) ο οποίος στα έντυπα που δούλεψε, κατά καιρούς, κάλυψε αμέτρητες φορές ανυπόγραφα άρθρα και μάλιστα απαντητικά σε δημοσιεύματα , αλλά τότε προφανώς πρέσβευε άλλη δεοντολογία.
Είναι αλήθεια ότι περίμενα, μιας και εμφανίζεται ως σύγχρονος Γκαιμπελ-όγος, να σταθεί στο «τι λέγεται»  και όχι στο «ποιος»  το λέει.
Στην επιστολή μου είχα προτείνει να ψάξει και κατόπιν να απαντήσει και μάλιστα εμμέσως  έδειχνα πού μπορούσε να ψάξει, αλλά θεώρησε καλό να απαντήσει μόνο σε ό,τι τον αφορούσε και τα άλλα τα προσπέρασε χαρακτηρίζοντάς τα … «ασυναρτησίες». Για να τα δούμε:
Ασυναρτησία Πρώτη
Για την υπεξαίρεση επικαλέστηκα  την ενημέρωση του Δημάρχου Οικονομίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο . Αν θεωρεί ασυναρτησίες την ενημέρωση του δημάρχου στους Δημοτικούς Συμβούλους, τότε προφανώς  έχει να κάνει με νέα ήθη και ηθική που θα φέρουν στο Δημ. Συμβούλιο αν εκλεγούν. Πάντως επί ένα χρόνο το Δ.Σ. διαγράφει χρεωστικούς καταλόγους συνολικά και ατομικά. Μήπως για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την υπεξαίρεση? Σας παραπέμπω στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ασυναρτησία Δεύτερη

Ανέφερα αν η συγκρότηση των ψηφοδελτίων  κρύβει μετατάξεις και σχέσεις εργασίας.
Αν κάνετε τον κόπο και πάτε στο υπηρεσιακό συμβούλιο των ΟΤΑ εκεί στην Καλαμαριά θα βρείτε ό,τι και εμείς . Μετατάσσεται η κα Ράκα στο Δήμο Επανομής η οποία τυγχάνει να είναι σύζυγος και μητέρα αντίστοιχα του κ. Παναγιωτίδη Σωτήριου και της Παναγιωτίδου-Τσιοπούλου Θεοπίστης (Μπέτυ), αμφότεροι υποψήφιοι του κ. Οικονομίδη. Ακόμη μετατάσσεται στην Επανομή η  κα Κατσαρού Ζωή, υποψήφια του κ. Οικονομίδη στη Μηχανιώνα . Το ψάξιμο συνεχίζεται.
Όσο για τις εργασιακές σχέσεις ο κ. Μαλικάς  είναι εργαζόμενος στο Δήμο με διάφορες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τώρα με οκτάμηνη σύμβαση. Αλλά και μητέρες εργαζομένων στο ψηφοδέλτιο όπως η Σαμαρά Μαγδαληνή η κόρη της οποίας, Αγγελική Παϊπάη, μηχανικός, εργάζεται με συμβάσεις έργου στον δήμο όλη την τελευταία θητεία του κ. Οικονομίδη.
Όλα αυτά κρύβουν κάτι?   Πάντως δεν είναι ούτε διάφανα ούτε έντιμα. 
Ασυναρτησία Τρίτη
Αναφέρθηκα στην σύμβαση έργου νομικού προσώπου με ΑΣΕΠ. Αφορά την ΔΕΥΑ Επανομής για πρόσληψη πολιτικού μηχανικού. Σε επικοινωνία με τη ΔΕΥΑ ο υπάλληλος είπε  «σας παραπέμπω στην υπάλληλο που ασχολείται με το θέμα». Για τα αποτελέσματα το ίδιο σκηνικό. Τι ανακαλύφθηκε στην πορεία? Η υπάλληλος που ασχολήθηκε  και πληροφορούσε τους ενδιαφερόμενους είναι η επιλεγείσα  Βασιλική Σιώπη με 200 περίπου μόρια λιγότερα από  την δεύτερη και με εντοπιότητα. Η αλληλογραφία προς τις εφημερίδες για τη δημοσίευση της προκήρυξης αναφέρει το όνομά της ως  αρμόδιο για πληροφορίες από την μεριά του Δήμου?  Πρόκειται για στημένη διαδικασία και πρέπει να επέμβει εισαγγελέας. Και όχι μόνο για τον διαγωνισμό αλλά και για την εντοπιότητα που είναι παράνομη, χωρίς δικαιολογητικά και προφανώς με την εμπλοκή του «καθαρού» και «έντιμου» κ. Οικονομίδη. Ψάχνοντας τους εκλογικούς καταλόγους βρίσκει κανείς και άλλα ενδιαφέροντα ονόματα. Στις αποφάσεις του προτελευταίου ΔΣ (τέλη Σεπτεμβρίου) ψηφίστηκε και δίμηνη σύμβαση για την συγκεκριμένη υπάλληλο  (και για άλλους). Μπορεί κανείς  να καταλάβει με πόσες σχέσεις εργασίας εργάζονται στο δήμο Επανομής?....Διαφάνεια?....Εντιμότητα?
Να γράψω όμως και κάποιες άλλες « ασυναρτησίες» για να μάθουν ορισμένοι και να γνωρίσουν άλλοι και κυρίως όσοι πλέκουν «δουλικά» εγκώμια υπηρετώντας  κάποιους υποψηφίους δημάρχους .
Τώρα ανακάλυψαν τα χαμένα του Δήμου Μηχανιώνας και ζητούν εσπευσμένα το πόρισμα?  Σε αυτό  εναποθέτουν την τύχη τους στις εκλογές και όχι στη αξία τους, στα προγράμματά τους και στους ανθρώπους τους? Και καλά, πώς καταδέχονταν μέχρι πριν από ένα μόλις μήνα να συμμετέχουν σε κρυφές και φανερές συναντήσεις όπου συζητιόταν μέχρι και κοινή κάθοδος?  Τότε όλα ήταν νόμιμα και ηθικά?  ….Εντιμότητα?
Και να σκεφτείς ότι οι Δήμοι Μηχανιώνας και Επανομής έχουν κοινή αναπτυξιακή εταιρεία με την νομαρχία (ΔΑΝΕΘ) , εταιρεία στην οποία ο Μαυρομάτης ο ανέντιμος δεν θέλησε να είναι πρόεδρος, αλλά ο Οικονομίδης θρονιάστηκε στην καρέκλα του προέδρου και φυσικά με το «αντίτιμο» των 800€ μηνιαίως!!!!!!!..........Ασυναρτησίες?  Τώρα ποιο ήταν το έργο της εταιρείας για την Επανομή είναι ζητούμενο.
Και επειδή αναφέρθηκα στο πόσο στηρίζεστε στους ανθρώπους σας , να σχολιάσω το ψηφοδέλτιο της «νίκης»  όπως το παρουσιάσατε. 
Εφόσον δεν θέλετε να κοροϊδεύετε τον κόσμο, γράψτε τις ακριβείς σχέσεις:
Πατέρας και κόρη, (Παναγιωτίδης….). Πατέρας και γιός (Νούκος….), Αντρόγυνο (Τσούλας και σύζυγος)….Αντρόγυνο (Αντιδήμαρχος Πασχαλίδου και σύζυγος)..Ξάδελφη δημάρχου(Σαμαρά..) Μπατζανάκης Δημάρχου(Μαργαρίτης….)
Καλά, τόσο άξιος , έντιμος, δημοκρατικός δήμαρχος όχι μόνο  δεν κατάφερε να καλύψει όλες τις θέσεις του  ψηφοδελτίου,  αλλά ούτε καν της Επανομής και χρειάστηκε να καταφύγει στην οικογένεια? Αυτό δεν προβληματίζει κανέναν?
Το πιο σημαντικό και αξιοπερίεργο είναι ότι όχι μόνο δικοί του υποψήφιοι των προηγούμενων εκλογών βρίσκονται σε άλλα ψηφοδέλτια, αλλά από τους 10 εκλεγμένους συμβούλους του (11 γιατί είχε και μια παραίτηση τον τελευταίο χρόνο) μόνο 4 κατεβαίνουν στις εκλογές !!!!!!!!!!  Ούτε αυτό δεν λέει τίποτα?
Μήπως αυτά είδε ο κ. Σπάθης και απομακρύνθηκε αλλά ωστόσο κοιτάξατε να τον «χρησιμοποιήσετε»……Ήθος?.........Εντιμότητα?
Και επειδή βρήκαν σκουλήκια στο νερό της Περαίας , καταδικαστέο, καταδικάστε όμως και τον Οικονομίδη ο οποίος 12 χρόνια δήμαρχος επέτρεψε να πίνουν οι Επανομίτες τον καρκίνο καθώς δεν του ήταν αρκετός ο χρόνος για να αλλάξει τις σωληνώσεις αμιάντου της ύδρευσης.
Και να κλείσω σήμερα θυμίζοντας τις καταγγελίες του Ράδιο Θεσ/νίκη του κ. Διαμαντόπουλου , φίλο (άλλοτε?) του κ. Οικονομίδη για το έργο της αποχέτευσης. Αλήθεια, ο υποψήφιος στον Θερμαϊκό του κ. Οικονομίδη κ. Νούκος δουλεύει, αν και συνταξιούχος, στην εταιρεία που κάνει την αποχέτευση της Επανομής?.....Ασυναρτησία?


Σχετικές αναρτήσεις:

Όπου ακούς πολλά κεράσια…….


1 σχόλιο:

  1. Ως δημότης ανατωτιέμαι: "Αντε ο Οικονομίδης δεν ήξερε για τα της Μηχανιώνας και ζηζυτούσαν για κοινή κάθοδο. Ούτε ο Μαυρομάτης ήξερε για αυτά που προσάπτονται του Οικονομίδη; Βρε αυτά τα μυαλά πως αρχίζουν και θυμούνται πάντα την τελευταία στιγμή!!!"
    Ως υποψήφια έχω να πω πως έχουμε να αντιμετωπήσουμε πολλά και σοβαρά προβλήματα και οι ψηφοφόροι μάλλον τα παραπάνω δεν τα εκλαμβάνουν ως λύσεις.
    Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια Αυτό για όσους μη βρίσκοντας ουσιώδη προβλήματα ασχολούνται με ψύλλους στα άχυρα. Για όσους δεν είναι ικανοί να κατανοήσουν τα απλά και παγηδεύονται στα πολύπλοκα. Τα πράγματα είναι απλά. Ποιός μπορεί με ελάχιστες δαπάνες
    -να δημιουργήσει επαρκείς θέσεις εργασίας
    -να κινήσει την αγορά
    -να υποστηρήξει την νεολαία
    -να συνδράμει όσους έχουν ανάγκη
    -να προστατέψει το περιβάλλον
    με λίγα λόγια να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο με όλη τη σημασία του όρου;¨
    Όλα τα υπόλοιπα είναι μικροπρέπειες, αθέμιτες και προκλητικές ενέργειες, ανικανότητα ανταπόκρησεις στις προκλήσεις...
    Απαντήσεις στα παραπάνω στο blog elenimattheou.blogspot.com και στο facebook Ελένη Ματθαίου (γιατί εγώ έχω επόνυμη άποψη και δεν κρύβωμαι πίσω από ψευδόνυμα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή