Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ από τον κ. ΠΑΡΑΣΧΟΥ



«Αυτή η συγκέντρωση σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας. Φιλοδοξώ μαζί με όλους εσάς, ως πρώτος μεταξύ ίσων, να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή».
Μ’ αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού Νίκος Παράσχου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου στην Επανομή, όπου έγινε και η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Κοινωνία των Πολιτών».
Ο έκδηλος ενθουσιασμός και τα συνθήματα των παρευρισκομένων, που είχαν από νωρίς κατακλείσει την Πλατεία της Επανομής, ανάγκασε πολλές φορές τον Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Παράσχου να διακόψει την ομιλία του, δηλώνοντας με τη σειρά του και το δικό του ενθουσιασμό
«Για μια ανατροπή που θα έχει ένα στόχο για την Επανομή, το Μεσημέρι και ολόκληρο το νέο δήμο Θερμαϊκού. Να υπάρχει ποιότητα ζωής, να υπάρχει ποιότητα στην καθημερινότητά μας, με υποδομές στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική αλληλεγγύη, και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 
Με κυρίαρχο σύνθημα «Νέος Δήμος-Νέα Αρχή» ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παράσχου, αναφέρθηκε στον τουρισμό λέγοντας «Στόχος πρέπει να είναι η ανάπλαση της παραλίας της Επανομής και η αξιοποίηση των περιοχών Ναυάγιο, Ποταμός, Πάλιουρα  που αποτελούν πόλο έλξης για όλους», επισημαίνοντας ότι «Ποιοτικός τουρισμός, χωρίς ασφαλείς δρόμους δεν μπορεί να υπάρξει. Προτεραιότητά μας είναι η είσοδος στη πόλη της Επανομής να γίνεται από την κεντρική πύλη της Επανομής και η έξοδος από την περιφερειακή οδό της Επανομής».
Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει ότι «Πρώτιστη ανάγκη είναι η αλλαγή των σωλήνων ύδρευσης που είναι από αμίαντο».

Ο Νίκος Παράσχου σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε «Όσες μελέτες υπάρχουν σήμερα, εάν μεν είναι χρήσιμες, θα αξιοποιηθούν. Εάν όμως είναι άχρηστες, τότε κάποιοι θα έχουν να μας πουν… πολλά. Αυτά τελειώνουν. Διαφάνεια στην αξιοποίηση του Δημοτικού χρήματος, προς όφελος του τόπου, ακόμα και στο τελευταίο ευρώ».

Αναφορά έκανε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού και στα πρόσωπα λέγοντας «Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή της αρχής του ενός ανδρός ή του “επαγγελματία” της αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος θα έχει το ρόλο συντονιστή στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, χωρίς να ξεχνά τον κοινωνικό του ρόλο. Πρέπει να έχει την ικανότητα να ηγηθεί μιας ομάδας, να είναι ανοικτός σε όλους, να αναδείξει νέα και ικανά στελέχη δίνοντας ευκαιρίες και όχι να ακολουθεί τις… γνωστές τακτικές δημιουργώντας “αυλή”. Πιστεύω ότι ο νέος Δήμος μπορεί να λειτουργήσει με χρηστή διοίκηση, διαφάνεια, νέες ιδέες, καινούργια πρόσωπα, να ξεφύγει από το τέλμα. Επιτέλους ο πολίτης του νέου Δήμου Θερμαϊκού πρέπει να βρεθεί εκεί που του αξίζει, στο προσκήνιο», ενώ ακολούθησε η παρουσίαση των ονομάτων ενός εκάστου των υποψηφίων.  
Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παράσχου έστειλε μήνυμα ενότητας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα «ότι στις 7 Νοέμβρη ο δήμος θ’ αλλάξει χέρια».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου